Flere vil betale for nettaviser

– Jeg vil kalle det dønninger i sirup.

Flere vil betale for nettaviser
Flere er interessert i å betale for å lese aviser på nett, viser tall fra mediekonsernet Amedia. Men flertallet sier fremdeles nei. Bilde: Per Ervland

Oslo (NTB): Stadig flere sier det er greit å betale for å lese artikler på nettavisene, fastslår mediekonsernet Amedia. Motviljen mot betaling er imidlertid langt større enn viljen.

Undersøkelsen blant lesere av Amedias 78 lokalaviser viser at betalingsviljen på nett øker sakte, men sikkert, for hvert år, skriver Klassekampen.

21 prosent svarer nå at man i svært stor grad eller i ganske stor grad synes dette er rimelig. 24 prosent mener verken eller.

Samtidig svarer 15 prosent at de i ganske liten grad vil betale for nettinnhold, mens hele 38 prosent sier nei takk. Dette er færre enn før, ifølge avisen.

– Det er vanskelig å måle om folk har lyst til å betale for noe som før var gratis, hvem sier ja til det? Så det er problematisk dette med betalingsvilje, men vi ser en glidning i positiv retning. Jeg vil kalle det dønninger i sirup, for holdningene endrer seg selvfølgelig ikke over natta, sier analysesjef Anne Jacobsen Amedia

    Les også: