FORBRUKERTEKNOLOGI

Flere vil erstatte skjermkabel med trådløs USB

Quartics er ikke alene om å ville sende skjermbilder via USB. Det første produktet selges allerede.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. jan. 2007 - 10:56

digi.no skrev i forrige uke om amerikanske Quartics, som har utviklet en brikke, QV1303 Media Decoder, som skal gjøre det mulig å knytte skjermer til en PC via USB-grensesnittet.

Men det viser seg nå Quartics er ikke alene om denne ideen. Under forrige ukes Consumer Electronics Show annonserte også DisplayLink slike brikker, samt et samarbeid med flere leverandører av sluttbrukerprodukter.

DisplayLink har allerede startet produksjonen av to brikker som skal gjøre det mulig å la forbindelsen mellom PC og skjerm gå via USB. DL-120 støtter oppløsning på inntil 1280 x 1024 piksler, mens DL-160 skal støtte inntil 1600 x 1200 piksler. Selskapet oppgir at statiske bilder med 32 bits fargedybde kan overføres uten kvalitetstap, mens film med DVD-oppløsning kan spilles av i sanntid.

Løsningen består av Windows-programvaren Virtual Graphics Card (VGC) og brikkenes Hardware Rendering Engine (HRE). VGC-programvaren benytter en proprietær, tapsfri grafikkprotokoll utviklet av DisplayLink for å komprimere og overføre skjermbildene. HRE-brikken, som befinner seg i den andre enden av USB-forbindelsen, rekonstruerer deretter bildene.

DisplayLink oppgir at USB bare er den første av flere overføringsteknikker som kan tas i bruk. Teknologien fungerer også med Wireless USB, og løsninger for Ethernet og WLAN vil trolig komme etter hvert.

IOGEAR skal i løpet av dette kvartalet lansere sluttbrukerproduktet External Video Card, som er basert på en av DisplayLinks brikker. Adapteren skal kunne brukes sammen med VGA-baserte skjermer.

Kensington kan allerede tilby et slikt produkt, Notebook Expansion Dock with Video, som etter alt å dømme er basert på DL-120-brikken. Denne koster 180 dollar og inkluderer også porter for Ethernet, mikrofon, hodetelefon og en fireporters USB-hub. Enheten er blitt testet av NotebookReview.com, som forteller om skarpt og fint bilde og ingen merkbar forsinkelse i forhold til å koble skjermen direkte til PC. Dette betyr at løsningen også kan fungere godt i forbindelse med spill. Nettstedet mener likevel at oppløsningen på 1280 x 1024 piksler er i laveste laget, samt at prisen er noe høy.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.