BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flere vil levere Windows Phone-mobiler

Microsoft har fått langt flere partnere.

Microsoft Windows-sjef, Joe Belfiore, kunngjorde søndag at antallet selskaper som er interessert i å tilby Windows Phone-baserte enheter, nå er mer enn tredoblet.
Microsoft Windows-sjef, Joe Belfiore, kunngjorde søndag at antallet selskaper som er interessert i å tilby Windows Phone-baserte enheter, nå er mer enn tredoblet. Bilde: Tony Avelar/Bloomberg via Getty Images/Getty Images/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. feb. 2014 - 10:56

Microsoft er ikke veldig begeistret for Nokias bruk av Android i nye, billige smartmobiler. Det går fram av uttalelser fra Microsofts Windows-sjef, Joe Belfiore, ifølge CNET News. Men i alle fall inntil videre støtter Microsoft denne retningen. Det antas at Microsoft etter oppkjøpet av Nokias mobiltelefonvirksomhet vil holde denne virksomheten på en armlengdes avstand, slik at den i stor grad vil styre seg selv. Dette er i så fall omtrent som det Google gjorde etter oppkjøpet av Motorola Mobility. En slik avstand var nødvendig for å beholde tilliten til andre mobilpartnere.

Ifølge et blogginnlegg som Belfiore skrev i går, ser det ut til at Microsoft har denne tilliten. Belfiore kunne nemlig kunngjøre at antallet Windows Phone-partnere nå har økt fra fire til tretten.

Fra før var det bare HTC, Huawei, Nokia og Samsung som har vært Windows Phone-partnere med Microsoft. Nå har listen blitt utvidet med Foxconn, Gionee, JSR, Karbonn, Lava (Xolo), Lenovo, LG, Longcheer og ZTE. Om eller når alle disse faktisk kommer til å tilby smartmobiler helt eller delvis basert på Windows Phone, er uklart. LG sier til Pocket-lint at selskapet ikke har slike planer på kort sikt i alle fall.

Viktigere er det kanskje for Microsoft å inngå partnerskap med selskaper som fokuserer på lokale markeder i blant annet Kina og India, som er land hvor smartmobilmarkedet fortsatt er umodent og lite mettet.

For å gjøre det enklere for leverandørene, skal Windows Phone nå få støtte for ytterligere et par systembrikker fra Qualcomm, nærmere bestemt Snapdragon 200- og 400-seriene, inkludert støtte for mobilnetteknologier som LTE (TDD/FDD), HSPA+, EVDO og TD-SCMA. Det loves også støtte for to SIM-kort og programmerbare knapper. Dette skal gjøre det mulig for mobilleverandørene å bruke den samme maskinvaren til både Android- og Windows Phone-produkter.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.