Flere vil studere IT igjen

Søkertallet på IT-studiene har gått nedover åtte år på rad, men nå kan trenden snu.

Flere vil studere IT igjen
Bilde:

IT-bransjen har lenge slitt med rekrutteringen, og dette forverres med at stadig færre velger å studere IT. I fjor viste samtlige høgskoler og universiteter en nedgang i søkere til IT-studier, med unntak av NTNU, som vokste med 18,5 prosent.

Antall studenter har falt kraftig fra dotcom-årene da IT var på mote. Et fall i søkermassen har gjort at særlig høyskolene etterhvert har måttet kutte antall studieplasser.

I 2004 var det 1981 studieplasser innen IT. Tallene for 2005 og 2006 er henholdsvis 1594 og 1570 studieplasser. Nedgangen er med andre ord over 20 prosent på to år.

Men nå synes trenden å snu. Ifølge Computerworld har både handelshøgskolen i Bodø, Universitetet i Bergen, NTNU, Universitetet i Oslo og Høgskolen i Østfold uttrykt at det nå ser ut som at bunnen er nådd.

Institutt for Informatikk (Ifi) forteller at det nå er rekordmange som har søkt seg til masterstudiet. Ferske tall for høstens opptak viser at det var 270 søkere til 100 studieplasser til masterprogrammet for informatikk.

Handelshøgskolen i Bodø håper å fylle tilsammen 50 plasser innen bachelor-studiene informatikk og business og IT.

    Les også:

Les mer om: