BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flertall på Stortinget for tøffere mobilkonkurranse

Opposisjonen vil presse regjeringen til å øke konkurransen på UMTS-mobiltelefoni dramatisk.

Fredag ble det kjent at Regjeringen møter en samlet opposisjon i arbeidet med UMTS-nettene.

I dag er situasjonen at bare Telenor og NetCom bygger UMTS-nett, men planen var fire aktører. For å være snille med Telenor og NetCom som har investert milliarder, vil regjeringen ha en minste stykkpris på 200 millioner kroner når de to innleverte UMTS-lisensene skal utlyses.

Men det vil ikke opposisjonen. Arbeiderpartiet, SV og FrP har flertall og vil kunne presse gjennom en felles plan, skrev flere aviser på fredag. De tre partiene vil at det ikke skal være noen minimumspris på auksjonen når de to ledige lisensene skal lyses ut.

Telenor og NetCom skal også tvinges til å samarbeide med de to kommende aktørene når det gjelder utbygging i distriktene.

Dette vil kunne gi en dramatisk skjerpelse i konkurransen for Telenor og NetCom. Det eneste plasteret på såret de to selskapene får er at de slipper å betale en kompensasjon for at de utsetter byggingen av nettet.

Opposisjonen er enig med regjeringen om at Telenor og NetCom får en 15 måneders utsettelse på løftene de ga om utbygging.

Foreløpig er det bare kjent at Hutchinson/Wampoa-eide 3 (tidligere Hi3G) er interessert i konsesjon, men selskapet har sagt at regjeringens krav gjorde det uaktuelt å by på en lisens. Det store spørsmålet er hva selskapet mener dersom opposisjonen trumfer gjennom sine meninger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.