BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Flertallet later som «metro» ikke finnes

Bruker Windows 8 akkurat som Windows 7, ifølge studie.

Selv blant Windows 8-brukere som faktisk åpner Windows Store-apper daglig er ikke bruken stor.
Selv blant Windows 8-brukere som faktisk åpner Windows Store-apper daglig er ikke bruken stor. Bilde: Soluto
23. mai 2013 - 09:39

Grensesnittet tidligere kjent som «Metro», forvirrende nok ennå ikke offisielt døpt, men nå kjent under et nytt kodenavn «Modern UI», er den mest iøynefallende nyheten i Windows 8.

Det er ingen hemmelighet at den heldekkende menyen er omdiskutert. Mange er ikke komfortabel med endringen, som særlig er tilpasset enheter med berøringsskjerm.

Tredjeparts løsninger som skjuler skallet og/eller bringer den klassiske startmenyen tilbake har blitt populære og lastes ned i hopetall.

Blåser i «Metro»

Flertallet benytter Windows 8 akkurat som forgjengeren. Mer enn halvparten av brukerne ser ut til å late som om «Metro» ikke finnes. De forholder seg til operativsystemet akkurat som de gjorde det med Windows 7 og eldre utgaver.

Det fremgår av en studie utført av supportfirmaet Soluto. I nærmere én måned fulgte de 10.848 Windows 8-baserte pc-er blant kundene sine.

6 av 10 Windows 8-brukere åpner en metro-app sjeldnere enn én gang daglig, ifølge studien. <i>Bilde: Soluto</i>
6 av 10 Windows 8-brukere åpner en metro-app sjeldnere enn én gang daglig, ifølge studien. Bilde: Soluto

Hele 61 prosent av utvalgets stasjonære pc-er åpnet en «metro»-app sjeldnere enn én gang per dag. Tilsvarende tall for ordinære bærbare datamaskiner var 60 prosent.

Tilstanden var ikke stort bedre for maskiner utstyrt med berøringsskjerm, med henholdsvis bærbare med touch (58 prosent) og rene nettbrett (44 prosent), ifølge undersøkelsen.

Totalt blant alle Windows 8-baserte nettbrett ble ikke metro-apper i snitt åpnet mer enn 2,71 ganger daglig. – Patetiske tall tatt i betraktning at nettbrett-eiere i utgangspunktet er ment å gjøre alt med berøringsskjerm, skriver The Register.

Det er verdt å merke seg at tallene ikke omfatter Windows RT-baserte enheter, da Soluto ikke støtter den plattformen med sine systemer, ifølge det svenske tidsskriftet PC för Alla.

Dermed må iallfall nettbrett-tallene tas med en klype salt, men funnene i undersøkelsen fremstår uansett som svært nedslående sett med Microsoft-øyne.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.