ANALYSER

Flertallet tror fasttelefonen forsvinner

Flertallet av norsk næringsliv tror fasttelefonen vil forsvinne i bedriften på sikt.

En fersk undersøkelsen gjennomført av Perduco blant 2000 bedrifter, viser at 59 prosent av norsk næringsliv tror fasttelefonen vil forsvinne.

Bedriftsledelsen har klare forventninger til å at det både blir enklere og billigere å kun ha mobiltelefon enn både mobiltelefon og fasttelefon.

23 prosent av bedriftsledere oppgir at de allerede har avskaffet eller er i ferd med å avskaffe fasttelefonen til fordel for mobiltelefonen, opplyser den store landsomfattende undersøkelsen.

– Det betyr at rundt 90 000 bedrifter er i ferd med å gå over til kun å bruke mobiltelefon, og dermed kvitte seg med fasttelefonen, sier kommunikasjonssjef i Netcom, Guri Wormdahl.

I Sør-Trøndelag tror hele 68 prosent av bedriftslederne at fasttelefonen vil forsvinne. I hotell- og restaurantbransjen og tjenesteytende sektor tror 64 prosent av de spurte at fasttelefonen forsvinner, mens det i primærnæringen kun er 49 prosent som tror det samme.

Undersøkelsen viser også at nesten fire av ti bedriftsledere daglig viderekobler fasttelefonen over til mobiltelefonen. Samtidig oppgir nesten ni av ti bedriftsledere at de er tilgjengelig på mobiltelefon stort sett hele tiden.

– I tillegg til økt lønnsomhet og effektivisering av egen hverdag, øker også tilgjengeligheten når man kun forholder seg til ett telefonnummer, fremholder Wormdahl.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.