Flest bruker trådløst nettverk hjemme

En undersøkelse gjort av IDC viser at det ikke er i bedriftene at trådløse datanettverk er blitt tatt sterkest i bruk.

En undersøkelse gjort av IDC viser at det ikke er i bedriftene at trådløse datanettverk er blitt tatt sterkest i bruk.

En undersøkelse utført av IDC blant 2500 brukere av mobile enheter, viser at mens 34 prosent av brukerne benytter trådløse nettverksløsninger (WLAN) i hjemmet, er det bare 27 prosent som benytter WLAN på jobben.

- I tider med svak økonomi har vil det å tilby trådløst nettverk ha lav prioritet for mange IT-organisasjoner, mens lavere priser på trådløse aksesspunkter har ført til økt bruk av WLAN i hjemmet, sier Randy Giusto, visepresident for Personal Technologies and Services i IDC, i en pressemelding.

    Les også:

- Tilgangen på rimelige trådløse dataenheter, billige trådløse nettverksforbindelser for hjemmet, samt en økning i offentlige hot spots er drivkraften bak bruken av trådløst utenom kontoret, og særlig i hjemmene, mener Giusto.

Også i Norge begynner utbredelsen av hot spots, eller IP-soner som det også kalles, å bli stor. Både Telenor og WAN Norge tilbyr flere hundre hot spots hver, i tillegg kommer flere mindre aktører.

En annen mulig faktor, som IDC riktignok ikke nevner, er at svært mange bedrifter allerede har lagt opp nettverkskabler i lokalene, mens de færreste privatpersoner har gjort det samme i hjemmet. Samtidig er det stadig flere som går fra stasjonære til bærbare PC-er med den fleksibilteten det gir. Å måtte legge opp nettkabel til alle mulige arbeidsplasser i og nær hjemmet er ofte så arbeidskrevende at den beskjedne ekstra investeringen trådløst nett utgjør, uten problemer kan forsvares av mange.

Til toppen