TELEKOM

Flopper Opera til iPhone?

- Nei, dette var en varm velkomst. Kanskje den varmeste noensinne, sier Opera.

28. apr. 2010 - 11:54

Opera Mini føk raskt til toppen av listene over populære programmer til iPhone og iPod touch, da den norske nettleseren endelig ble godkjent av Apple.

1.023.380 brukere installerte gratis-appen det første døgnet den var tilgjengelig i App Store.

Utover dette har Opera Software vært sparsomme med detaljer rundt deres inntog på plattformen.

Topplasseringen i App Store maktet de imidlertid ikke å holde lenge. Ganske raskt falt nettleseren nedover listene.

To uker etter utgivelsen er ikke Opera Mini blant topp 10 nedlastede gratisprogrammer i noen av de 22 ulike App Store-avdelingene. I Norge ligger programmet for tiden på en 15. plass, med en gjennomsnittlig brukeranmeldelse på bare 2 av 5 stjerner.

Det på tross av at Opera Mini beviselig er langt raskere til å hente opp nettsider, opptil 90 prosent raskere på grunn av komprimering av dataene i Operas serverpark.

Mange brukere skriver i App Store at de er misfornøyd med brukeropplevelsen. En gjenganger blant kritikerne er at Opera til iPhone ikke byr på noen mellomting mellom full tekstzoom og knøttliten skrift.

En million nedlastinger i App Store er fremdeles det eneste nedlastingstallet Opera oppgir, når de i dag legger frem en foreløpig rapport over Opera Mini-bruken verden over.

Hvis interessen hadde vedvart er det grunn til å tro at selskapet ville kommet med oppjusterte tall. Det gjør de ikke. Verken i rapporten, eller på direkte spørsmål fra digi.no.

Men selskapet er ikke med på at lanseringen på Apples plattform har vært skuffende. Snarere tvert imot.

- Vi har fått en varm velkomst av iPhone-brukerne. kanskje den varmeste noensinne, sier kommunikasjonssjef Tor Odland.

Han forteller at de registrerer tilbakemeldingene på iPhone-klienten både i App Store-systemet og andre kanaler.

Samtidig forsikrer Odland at de jobber med videreutvikling av Opera Mini til iPhone, både etter kortsiktige og langsiktige veikart.

I rapporten fremhever Opera Software brukstall. På alle plattformer hadde Opera Mini til sammen 55,2 millioner brukere i løpet av mars måned.

De siste to ukene har iPhone tatt en tredjeplass på listen over hvilke enheter som brukes mest av Opera Mini-brukere verden over. De øvrige plassene på topp 20-listen er alle håndsett fra enten Nokia eller Sony Ericsson, ifølge rapporten.

iPhone skal sågar være den mest populære plattformen blant Opera Mini-brukerne i landene USA, Storbritannia, Australia, Sør-Korea, Canada, Tyskland og Japan.

Hvis det vedvarer er det en bragd. Likevel er det verdt å merke seg fenomenet med at iPhone-brukere er blant de som surfer mest, uansett nettleser.

Apple har solgt over 85 millioner iPhones og iPod touch. En god del statistikk viser at disse brukerne er svært aktive mobile nettsurfere.

Dermed kommer det ikke som noen overraskelse at iPhone-klienten utmerker seg blant de svært mange ulike mobiltelefonene Opera Mini ellers støtter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.