Fluefisker utsatt for mobil spionasje

Fant til sin store overraskelse en iPhone teipet fast under bilen sin.

Fluefisker utsatt for mobil spionasje
ÅRETS SLEIPESTE? En fluefisker fra Rogaland erfarte nylig at gode fiskehistorier også kan utspille seg på land. En annen fiskeentusiast hadde festet en mobiltelefon under bilen hans for å finne ut hvor han fisket. Saken blir politianmeldt. Bilde: Terje Bendiksby/NTB scanpix

Stavanger (NTB): En fluefisker fra Rogaland erfarte nylig at gode fiskehistorier også kan utspille seg på land. Noen ville gå langt for å avsløre det hemmelige fiskevannet hans.

Arild Stangeland (52) fortalte om et flott fiskevann til likesinnede, men sa ikke hvor det var. Søndag satt han hjemme på kjøkkenet på Kvernaland i Time og kikket ut av vinduet. Plutselig la han merke til at det var noe rart under pickupen som sto i oppkjørselen, skriver Stavanger Aftenblad.

Godt innpakket

Fluefiskeren gikk ut og fant til sin store overraskelse en godt innpakket iPhone teipet fast til bilens understell.

– Jeg har allerede vært i kontakt med lensmannskontoret og kommer til å anmelde saken. Jeg har vært i kontakt med andre politifolk jeg kjenner. De sier at slike spionmetoder er noe selv politiet bare i spesielle tilfeller har lov til å ta i bruk, sier Stangaland.

Han la ut om det som hadde skjedd på Facebook-gruppen «Fluefiske i Rogaland». Det viste seg at synderen også var medlem av samme gruppe.

Mobiltelefonen ble festet til bilen fredag.

Dårlig uttelling

– Jeg fisket ikke i det aktuelle vannet i helgen. Sist gang jeg var der, var torsdag.

Sånn sett ga ikke overvåkingen noe resultat for mannen som var på «fisketur».

– Det er et privat fiskevann. Vi er tre kamerater som har kost oss veldig der de siste årene, sier Stangeland. (©NTB)