ÅRETS SLEIPESTE? En fluefisker fra Rogaland erfarte nylig at gode fiskehistorier også kan utspille seg på land. En annen fiskeentusiast hadde festet en mobiltelefon under bilen hans for å finne ut hvor han fisket. Saken blir politianmeldt. (Bilde: Terje Bendiksby/NTB scanpix)

Med mobilen på «fisketur»

Fluefisker utsatt for mobil spionasje

Fant til sin store overraskelse en iPhone teipet fast under bilen sin.

Stavanger (NTB): En fluefisker fra Rogaland erfarte nylig at gode fiskehistorier også kan utspille seg på land. Noen ville gå langt for å avsløre det hemmelige fiskevannet hans.

Arild Stangeland (52) fortalte om et flott fiskevann til likesinnede, men sa ikke hvor det var. Søndag satt han hjemme på kjøkkenet på Kvernaland i Time og kikket ut av vinduet. Plutselig la han merke til at det var noe rart under pickupen som sto i oppkjørselen, skriver Stavanger Aftenblad.

Godt innpakket

Fluefiskeren gikk ut og fant til sin store overraskelse en godt innpakket iPhone teipet fast til bilens understell.

– Jeg har allerede vært i kontakt med lensmannskontoret og kommer til å anmelde saken. Jeg har vært i kontakt med andre politifolk jeg kjenner. De sier at slike spionmetoder er noe selv politiet bare i spesielle tilfeller har lov til å ta i bruk, sier Stangaland.

Han la ut om det som hadde skjedd på Facebook-gruppen «Fluefiske i Rogaland». Det viste seg at synderen også var medlem av samme gruppe.

Mobiltelefonen ble festet til bilen fredag.

Dårlig uttelling

– Jeg fisket ikke i det aktuelle vannet i helgen. Sist gang jeg var der, var torsdag.

Sånn sett ga ikke overvåkingen noe resultat for mannen som var på «fisketur».

– Det er et privat fiskevann. Vi er tre kamerater som har kost oss veldig der de siste årene, sier Stangeland. (©NTB)

Til toppen