IT-NORGE

Flyforbudet truer ikke IT-bransjen (ennå)

Det meldes om små problemer, fordi det meste kommer til Norge i bil eller båt.

19. apr. 2010 - 13:42

(utfylt kl 14.30 med kommentarer fra el-grossisten SIBA)

IT-leverandører til det norske bedriftsmarkedet sier til digi.no at de ikke har opplevd større problemer hittil som følge av flyforbudet.

Daglig leder Ole Vinje i Komplett sier at det meste de selger, kommer til Norge på båt og bil.

– Per i dag er virkningen av flyforbudet derfor ikke så stor, sier Vinje, som ikke utelukker at det kan bli mer alvorlig hvis flyforbudet skulle vare lenge.

Situasjonen er likedan for Dell Norge.

– Det mest som skipes til oss kommer med trailere fra den nye fabrikken i Polen. Vi har fått beskjed om at trailerne går som vanlig i dag, for levering om noen dager. Det kan tenkes forsinkelser framover, men per i dag går altså alt som normalt.

Utstyret som Cisco Norge leverer videre, går derimot med fly. Det er bare noen få varer som det finnes lagre av i Europa, og som vil kunne leveres over land eller vann.

– Vi har ikke noe lager i Norge, og det medfører at vi vil oppleve forsinkelser. Heldigvis får ikke dette umiddelbare følger: I de aller fleste salgscasene vi har nå, har kundene bestilt utstyr i god tid. Cisco arbeider i hovedsak med prosjekter der utstyr bestilles i god tid før det kreves at det er fysisk på plass, sier Nils Ove Gamlem.

Jannicke Færden Berle i HP Norge sier til digi.no at HP er logistikkmessig lite påvirket av flykrisen, siden det meste av produktene fraktes med bil og båt.

Fredrik Syversen i IKT-Norge sier organisasjonen ikke har fått meldinger om akutte problemer, men at de arbeider med å skaffe seg oversikt. Syversen peker på flere forfall blant foredragsholder på den pågående GoOpen-konferansen i Oslo.

Den nordiske el-grossisten SIBA, med utsalgssteder for hvitvarer, personlig IT-utstyr, tv-er og så videre, sier til digi.no at pc-ene og mobiltelefonene som de selger kommer i hovedsak til butikkene og lagrene per bil eller båt. Dette gjelder også mobiltelefoner og pc-er fra Japan, Korea, Taiwan og Kina.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.