RESULTATERFINANS

Flykter fra børsintroduksjon

Siden første desember i fjor har 43 amerikanske bedrifter trukket sin søknad om å bli notert ved amerikanske børser. Dermed forsvinner 3 milliarder dollar, 26 milliarder norske kroner, fra markedet.

Sigvald Sveinbjørnsson
17. jan. 2001 - 07:21

Siden første desember i fjor har hele 43 selskaper utsatt eller trukket tilbake planlagte børsintroduksjoner (IPO), viser tall som nettjenesten IPO.com har publisert.

Siden nyttår har 12 selskap trukket seg fra en pågående børsintroduksjon, skriver Reuters.

Dette er ikke gode nyheter for investeringsbankene på Wall Street, som lever godt av kommisjonene de får for å lose selskaper på børs. I fjor dro slike selskaper inn hele fire milliarder dollar, 35 milliarder norske kroner, på denne typen virksomhet. Det viser beregninger fra analysehuset Thomson Financial.

Det er ikke uvanlig at markedet for IPO-er tørker inn i januar måned, men analytikere mener at nedkjølingen av den amerikanske økonomien og økende volatilitet på teknologibørsen Nasdaq er hovedårsaken til at så mange selskaper har trukket sine IPO-planer.

Det er ikke overraskende teknologi- og Internett-selskap som topper listen over de som har trukket seg tilbake.

- IPO-markedet for teknologi- og telekomselskaper vil være lukket for en god tid fremover, sier Gail Bronson, Silicon Valley-entreprenør og IPO-kommentator, til Reuters.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.