Flytt din Windows Server ut i nettskyen

Microsoft jobber på spreng med Windows Cloud, men ble slått på målstreken.

Flytt din Windows Server ut i nettskyen
Microsoft fyller opp containere med 2.500 servere i hver for å bygge en massiv nettsky-løsning. Amazon er allerede på plass med sin. Bilde:

Listen over operativsystemer og programvare som støttes i ulike nettsky-løsninger, også kjent som «cloud computing», øker stadig.

Selskaper som administrerer enorme serverparker kan på denne måten leie ut kapasitet og lagringsplass til kunder, som kan spare kostnader knyttet til store investering og dyr drift av egen maskinvare.

Microsoft vil trolig enten lansere eller fortelle mer om sin nettsky-løsning på neste ukes utviklerkonferanse i Los Angeles. Da arrangerer Microsoft Professional Developers Conference (PDC), og digi.no er tilstede der for å rapportere på direkten.

Uansett har konkurrenten Amazon med sin EC2-tjeneste kommet lenger.

Fra og med i dag tilbyr Amazon kunder å implementere virtuelle instanser av Windows Server 2003 i selskapets nettsky, Elastic Computing Cloud (EC2).

Gjennom en tjenesteavtale garanterer de en årlig oppetid på 99,95 prosent.

Dersom oppetiden på noe tidspunkt faller under den garanterte prosentandelen kan kunden søke om kompensasjon, i form av kreditt tilsvarende ti prosent av regningen.

EC2-tilbudet gir kunder anledning til å benytte serverbasert programvare i Amazons nettsky, en tjeneste som blant annet inkluderer lagringstjenesten S3 (Simple Storage Service).

Tjenestene har så langt vært kjørt på Linux- eller Unix-miljøer, men tidligere denne måneden kunngjorde Amazon en betautgave av Windows Server-støtte i selskapets nettsky.

Nå er løsningen tilgjengelig for alle, og det er mulig å leie Windows Server 2003-kapasitet på timebasis.

Prisene starter på 12,5 cent i timen for den minste kapasiteten, opp til 3,2 dollar i timen for ekstra kraftig prosessorkraft med Windows-autentisering.

Inkludert i avgiften er støtte for blant annet SQL Server, Microsoft IIS og ASP.NET.

Amazon tilbyr enkle styrefunksjoner for kundene gjennom et tillegg til Firefox kalt ElasticFox (PDF). Selskapet sier de planlegger å tilby en fullblods administrasjonskonsoll med sanntidsovervåkning i løpet av noen måneder.

Ifølge betanews.com skal denne konsollen tilby automatiske funksjoner for lastbalansering og skalering av ressurser i nettskyen.

Mer om tilbudet:
http://aws.amazon.com/windows/

    Les også:

;