FORBRUKERTEKNOLOGI

Flytt musikksamlingen til nettskyen

Amazon lanserer digital musikk- og fillagringstjeneste.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. mars 2011 - 09:14

Amazon lanserte i dag selskapets Cloud Drive-tjeneste, en lagringstjeneste først og fremst rettet mot forbrukere. Tjenesten gjør det mulig for kundene å få laste opp og tilgang til sine filer fra nettilknyttede enheter via nettleseren. Men noe bruk av Flash setter enkelte begrensninger.

Med en gratis lagringsplass begrenset til 5 gigabyte, høres dette ganske ordinært ut. Prisene for ekstra lagringsplass ligger midt på treet – Amazon tar ganske enkelt én dollar per gigabyte per år. Det koster da for eksempel hundre dollar i året for 100 gigabyte lagringsplass. Til sammenligning tar Dropbox 240 dollar i året for 100 gigabyte lagringsplass, mens man hos Google kan lagre 400 gigabyte for hundre dollar i året.

Men enkelte av tre tjenestene tilbyr tilleggsfunksjonalitet som mange nok er villige til å betale noe ekstra for. Det finnes selvfølgelig også en mengde andre, lignende tjenester.

Amazons tjeneste tar ikke i bruk noen lokalt installert klient, bortsett fra på Android-baserte enheter. Men da er det snakk om en ren musikkapplikasjon, Amazon Cloud Player for Android, som kan lastes ned via både Amazons og Googles applikasjonsbutikker. Men foreløpig er ikke denne applikasjonen tilgjengelig fra Norge, selv om lagringstjenesten kan ta i bruk. Android-applikasjonen kan også brukes til å laste opp og ned musikkfiler, samt å håndtere spillelister. I tillegg til MP3-formatet, støttes AAC-filer.

Det er også mulig å spille av musikk i Cloud Player for Web, en Adobe AIR-basert applikasjon som kan kjøres på pc-er.

Dropbox tilbyr også støtte for streaming av musikk til en rekke enheter via lokalt installerte klienter. Google skal på sin side ha startet intern testing av selskapets musikktjeneste. Det er ventet at denne vil bli lansert i nær framtid.

Amazon tilbyr en ekstra bonus til trofaste kunder. Dersom man kjøper MP3-filer fra selskapets musikkbutikk, kan disse lagres i Cloud Drive uten at regnes med i lagringskvoten. I tillegg vil kontoen oppgraderes til 20 gigabyte lagringsplass dersom kunden kjøper et helt MP3-album fra Amazon. Men selskapets MP3 Store er ikke tilgjengelig fra Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.