Flytt programvaren med et klikk

Norsk IT-selskap med løsning for automatisk overføring av installert programvare.

Flytt programvaren med et klikk

Norsk IT-selskap med løsning for automatisk overføring av installert programvare.

Det kan ta en liten evighet å legge inn all programvaren du trenger ved reinstallasjon av operativsystemet, eller ved oppgradering til ny maskin.

Kanskje har du også rotet bort lisensnøkler eller installasjons-cder som er nødvendige for å kunne legge inn programmene på nytt.

Det bergensbaserte IT-selskapet Ananovasoft har gjort flyttingen av installert programvare og gamle filer til en énklikksjobb, noe som kan spare brukere for en mange timer lang tålmodighetsprøve.

Det finnes konkurrenter med lignende produkter, men de norske IT-gründerne hevder de er alene om å ha en god løsning på problemet.

- Det finnes konkurrenter som hevder de gjør lignende ting, men alle disse har begrensninger som i praksis gjør dem.. om ikke ubrukelige, så i hvert fall av mindre nytteverdi, forteller markedssjef Thomas Rønn i Anovasoft til Finansavisen.

Konkurranse møter de blant annet fra Laplinks PCMover, men Rønn mener den bringer med seg mye av den digitale søpla som gjorde den gamle maskinen treg i utgangspunktet.

Ghost fra Symantec er en annen konkurrent, men den kommer til kort hvis ny og gammel maskin ikke er identisk satt opp. Heller ikke Microsofts løsning AlohaBob, som kun selges i USA, skremmer de norske IT-gründerne.

- Vår «SoftRescue» undersøker hvordan maskinen er satt opp og finner alle installerte programmer, forteller Anovasofts teknologiske hovedmann, Pål Sverre Lokøen, til avisen.

Etter en analyse lar programmet deg velge hvilke programmer som skal flyttes, og plukker deretter de nødvendige elementene til en DVD eller ekstern harddisk, eller direkte til den nye maskinen via USB- eller nettverkskabel.

- Vi har gått grundig til verks på de vanligste programvarepakkene folk benytter seg av, og har utviklet fem-seks metoder for å plukke ut nødvendige elementer, avhengig av hvilke applikasjoner som overføres. Det er enkelt i bruk, men har ikke vært noen piknikk å utvikle, sier Lokøen til Finansavisen.

Før han ble programvareutvikler jobbet Lokøen seks år i Datakjeden. Der skulle han ifølge avisen gjerne hatt tilgang til programvaren han og kollegene nå har utviklet.

Den samme butikken var følgelig blant de første som så nytteverdien av SoftRescue, som de selger over disk.

Vekstplaner

- Vi har store ambisjoner. Nå kan folk kjøpe løsningen vår gjennom Tucows, Download.com og vårt eget nettsted, men vi har også sikret oss distribusjonsavtaler som bringer programmene våre ut i butikker i både Europa, Asia og USA, sier Rønn til avisen.

Programmet støtter Windows 2K, XP og Vista, og Pro-utgaven koster ifølge Tucows om lag 70 dollar for en lisens.

Selskapet tilbyr også en egen utgave av programmet for spillere. Denne er noe rimeligere, og har funksjonalitet som gjør det mulig å flytte ferdig installerte spill mellom maskiner.

Til toppen