Flytt skjermkortet ut av boksen

Den offisielle spesifikasjonen for ekstern PCI Express-tilkobling ble ferdig denne uken.

Flytt skjermkortet ut av boksen

Den offisielle spesifikasjonen for ekstern PCI Express-tilkobling ble ferdig denne uken.

PCI-SIG, interessegruppen som står bak blant annet PCI Express-teknologien, annonserte denne uken at den første spesifikasjonen for PCI Express External Cabling er ferdig. Denne utvider PCI Express-teknologien til også å fungere på utsiden av en kabinettet til datamaskinen, ved hjelp av kabler.

Spesifikasjonen, som bare er tilgjengelig for medlemmer av PCI-SIG, skal inneholde retningslinjer for en praktisk kabellengde, men foreløpig er det ikke blitt satt noen maksimumsdistanse. Men ifølge The Inquirer kan en lengde på 10 meter foreløpig sees på som en grense. Spesifikasjonen definerer blant annet kabler og kontakter for PCI Express External Cabling med breddene x1, x4, x4, x8 og x16.

- Denne spesifikasjonen hjelper bransjen bransjen med å lage nye produkter som vil ta PCIe-teknologien ut av boksen, noe som åpner for PCIe-løsninger for IO-kspansjonskabinetter, eksterne grafikkprosessorer, tøyelig mobil dokking, kommunikasjonsutstyr og integrerte brukerområder, sier Al Yanjes formann og president i PCI-SIG i en pressemelding.

    Les også:

Den nye kabel-spesifikasjonen støtter foreløpig signaleringsrater på 2,5 GT/s (gigatransfers per second). PCI-SIG forventer at denne raten vil kunne dobles i en framtidig utgave.

Bildene i artikkelen er av Molex' External PCI Express-produkter som ikke nødvendigvis er helt i henhold til den nye spesifikasjonen.

Til toppen