BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flytter på ansvar - ikke divisjoner

Torsdagens artikkel i digi:tele om endringene i Telenors ledelse og konsernstruktur kan gi inntrykk av at Telenor oppretter tre nye divisjoner. Det er ikke tilfelle. Omrokeringene betyr i praksis at Telenor flytter på ledelsesansvaret for de ulike virksomhetene i konsernet.

Øystein Kvistad
17. apr. 1997 - 18:18

Etter at omrokeringene i Telenors konsernledelse ble kjent i digi:tele torsdag ettermiddag, sendte Telenor ut følgende pressemelding om saken:

" Med virkning fra 1. juli i år vil Telenors konsernledelse bli styrket med to personer, samtidig som det blir foretatt styringsmessige endringer. Torstein Moland og Peter Pay tiltrer konsernledelsen, som etter dette vil bestå av konsernsjef og sju medlemmer.

Fra 1. juli 1997 vil Telenors konsernledelse ha denne sammensetningen:

Konsernsjef Tormod Hermansen
Visekonsernsjef Terje Thon, ansvar for den internasjonale satsingen
Visekonsernsjef Ole Petter Håkonsen, ansvar for teknologiplattform og nettjenester
Konserndirektør Jon Fredrik Baksaas, ansvar for det norske markedet
Konserndirektør Torstein Moland, ansvar for økonomi og finans
Konserndirektør Peter Pay, ansvar for forretningsutvikling og nye tjenester
Konserndirektør Magnus Dokset, ansvar for regulatoriske spørsmål og intern IT-strategi
Konserndirektør Marit Døving, ansvar for konsernets samlede kommunikasjon

"Endringene kommer som følge av behovet for et sterkere ledelsesmessig grep om Telenors hovedsatsingsområder og Telenors konsernovergripende utviklingsoppgaver", sier konsernsjef Tormod Hermansen. "I de nærmeste årene vil Telenor utvikle seg fra å være et nasjonalt selskap med internasjonale engasjementer og prosjekter til å bli et internasjonalt selskap, hvor betydelige investeringer og etterhvert en meget betydelig del av inntektene vil komme i og fra utlandet. Derfor styrker vi nå grepet om særlig tre hovedutfordringer - vår utenlandssatsing, det norske markedet, og utviklingen av nye tjenester", sier konsernsjef Tormod Hermansen. "

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.