Flytter Yammer inn under Office 365

Microsoft slår sammen organisasjonene.

Flytter Yammer inn under Office 365
Yammer omtales i blant som et «Facebook for bedrifter». Her vises «Home Feed»-grensesnittet. Bilde: Yammer

Microsoft kjøpte i 2012 den bedriftsrettede, sosiale nettverkstjenesten Yammer for 1,2 milliarder dollar. Siden da har Yammer fungert som et relativt uavhengig datterselskap av Microsoft, men nå ser det ut til at selskapet skal bli en mer integrert del av Microsofts Office-divisjon.

I går kunngjorde Yammers toppsjef, David Sacks, at han forlater selskapet. I den forbindelse kom Microsoft med en uttalelse om de videre planene. Den ble gjengitt av blant annet ZDNet.

I uttalelsen heter det blant annet at Yammer nå brukes av mer enn en halv million virksomheter, og at selskapene siden 2012 har samarbeidet om å integrere den sosiale tjenesten inn i Office 365.

– Etter hvert som vi har sett Yammer-opplevelsen bli utvidet på tvers av Office, for å gi mennesker nye måter å samarbeide på, er det nå på tide å bringe Yammer-organisasjonen sammen med våre felles Outlook- og Office 365-team, som det neste logiske steget i å levere et integrert sett med sosiale, samarbeids- og kommunikasjonsopplevelser som gjør det mulig for selskaper å jobbe som et nettverk, heter det i uttalelsen fra Microsoft.

Ifølge kildene til ZDNet skal Yammers utvikleravdeling i San Francisco heretter ledes av Kristian Andaker, som kommer fra en teamlederstilling i Office-divisjonen.

    Les også: