BEDRIFTSTEKNOLOGI

FN-organ vil standardisere nettskyen

Den internasjonale teleunion ITU har etablert en «fokusgruppe» med ambisjoner.

18. mai 2010 - 10:42

Den internasjonale teleunion ITU melder at de har fulgt opp medlemslandenes oppfordring og etablert en «Focus Group on Cloud Computing». Fokusgruppen skal ha sitt første møte i Genève 14. til 16. juni.

ITU er den eldste særorganisasjonen i FN-familien, og samtidig den med størst praktisk fokus og flest medlemmer. Den ble etablert 17. mai 1865 for å sørge for internasjonal telegrafi, og tar seg alt som har med tele og bruk av radiofrekvenser å gjøre. ITU er antakelig det fremste fellesforumet for private og offentlige IKT-aktører. Det har som mandat å sørge for global vekst innen IKT, bygge bro over det digitale skille, bidra til utstrakt og effektiv bruk av kyberrommet, og styrke nødsamband i tilfelle kriser og katastrofer.

Organisasjonen har identifisert nettskyen som sentral faktor i den globale bruken av kyberrommet, og utga i mars i fjor rapporten Distributed Computing: Utilities, Grids & Clouds (pdf, 13 sider) der kommende behov innen politikk og standardisering er utredet.

ITUs nye fokusgruppe skal bidra til protokoller og standarder for å sikre interoperabilitet i nettskyen. Den bygger videre på utredningen fra mars i fjor, og på et møte av ledende teknologer fra oktober i fjor.

I første omgang skal gruppen utrede konkrete behov og hensiktsmessige framgangsmåter, gjerne i samarbeid med andre standardiseringsorganisasjoner, for å etablere fungerende standarder, heter det.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.