Føde for sjelen

I dag tenkte jeg at jeg skulle vise deg noe av det vakreste i hele verden. Unn deg en liten "kunstpause" og bli med til Tate Gallery i London!

I dag tenkte jeg at jeg skulle vise deg noe av det vakreste i hele verden. Unn deg en liten "kunstpause" og bli med til Tate Gallery i London!

Denne uken holder jeg på med å legge siste hånd på verket på den nye versjonen av HjemmeNett. Den skal være klar for brukerne senest i morgen natt, så som du skjønner har jeg bare tiden av veien.

Derfor har jeg ikke hatt tid til å finne fram til noe nytt og ukjent nettsted, og jeg har heller ikke tid til å skrive noen lange og fyndige betraktninger. (Selv om jeg vanligvis prøver å gjøre begge deler når jeg skriver Stjernestreif.)

I stedet tenkte jeg at jeg skulle gi deg noe riktig vakkert å se på. Og heller enn å avspise deg med "eye candy", tenkte jeg at jeg skulle servere litt ordentlig føde for sjelen. Med andre ord: Kunst.

Etter min mening finnes verdens aller beste sjeleføde på Tate Gallery i London (se peker i margen til høyre). Det fine med Tate Gallery er at så mange av de nyere kunstretningene er representert under ett og samme tak; fra kubisme via pop-art til postmodernisme.

Her finner du for eksempel Andy Warhol, Picasso, Henry Moore og Mark Rothko side om side. Og ønsker du et avbrekk fra det moderne finner du også klassiske innslag, uten at dette er galleriets hovedfokus.

Du finner tre små eksempler i denne artikkelen. Men galleriet har tusenvis av verker - alle i absolutt verdensklasse. Så unn deg en virtuell tur innom, og gi sjelen litt ekstra å tygge på!

Til toppen