Fokus Bank ekskluderer Mac-brukere

Fra og med mandag er Mac-brukere ikke lenger velkommen hos Fokus Bank.

Fra og med mandag er Mac-brukere ikke lenger velkommen hos Fokus Bank.

Nettbanken til Fokus Bank har så langt vært åpen for både PC- og Mac-brukere. Men nå er det slutt på likestillingen.

Informasjonssjef Mari Dotterud i Fokus Bank bekrefter overfor Troms Folkeblad at den nye nettbanken bare vil fungere for PC fra og med mandag i forbindelse med at banken går over til et nytt datasystem.

Bankens forklaring på at Mac-brukerne kastes ut er at den nye sikkerhetsløsningen i datasystemet ikke fungerer på Macintosh.

Dotterud sier de fleste nettkundene har PC, og at det er dette man først og fremst har tatt hensyn til. Mac må finne seg i å komme i annen rekke.

Blant de som ikke er spesielt fornøyd med dette er nettbankkundene.

Daglig leder i firmaet Warden AS i Aglapsvik, Gunnar Lorentsen sier hans firma er nettbankkunde i Fokus, foruten at han selv og kona bruker nettbanken privat. Han fikk beskjed om at han ikke lenger var ønsket som kunde i Fokus bank torsdag da han fikk brev fra banken som fortalte at nettbanken fra mandag bare ville være tilgjengelig for PC-brukere.

- Kan virkelig banken bare foreta seg noe sånt som dette over natta? spør Lorentsen. Han synes det virker tvilsomt og vil nå sette seg inn i om nettbankavtalen han har med Fokus hjemler for å ekskludere ham, skriver avisen. Han vil nå vurdere å klage saken inn for Bankklagenemnda.

Til toppen