Fokus Bank stoppet opp

De 210.000 kundene til Fokus Bank har slitt med både ut- og innbetalinger siden tirsdag morgen.

Trondheims-baserte Fokus Bank har slitt med store dataproblemer siden tirsdag morgen. En rekke lesere har tipset digi.no om at de hverken får overført penger inn eller ut fra sine konti.

Jan Frode Janson, kommunikasjonsdirektør i banken bekrefter problemene overfor digi.no. Feilen ligger i systemene til Danske Bank, som eier Fokus og drifter datasystemene for den norske banken.

- Jeg vet ikke hva feilen skyldes, men den er nå rettet. Det har vært vansker med en del både inn- og utbetalinger, et problem som har rammet både våre personkunder og våre bedriftskunder. Vi arbeider nå med å gjennomføre alle transaksjonene som har bygget seg opp, men ingen ting er tapt, understreker Janson.

Han lover at nettbank-systemene vil være i orden i løpet av dagen og at alle konti skal være ajour i løpet av morgendagen.

PS: Ved 11:30-tiden opplyser Danske Bank i en pressemelding årsaken til nedetiden som også har rammet banken i Danmark:

"Danske Bank-koncernen har siden mandag den 10. marts 2003 haft problemer med edb-systemerne. Problemerne er opstået i forbindelse med en rutinemæssig teknisk vedligeholdelse af et disk-system. En fejl i strømforsyningen betød, at disk-systemet gik ned, og nedbruddet gav en række følgefejl i edb-systemet."

Dette er i utgangspunktet litt rart, da de aller fleste disk-lagringssystemer selges med doble strømforsyninger nettopp for at en enkel komponentfeil ikke skal kunne velte et helt system.

Les mer om: