RESULTATERFINANS

Fokus Nettbank støtter ikke Mac OS

Her følger Fokus Banks egen forklaring på de endrede forutsetningene for Mac-brukerne av banken.

Frode Eriksen
6. nov. 2001 - 13:30
Fokus Bank benytter digital signatur som sikkerhetsløsning, som foreskrevet i Finansrådets kodeks.

En digital signatur er en spesiell sikring av data som forhindrer:
- Forfalskninger
- Endring av data

Ved anvendelse av digital signatur kan man "bevise" hvem som har avgitt signaturen, og hva som er skrevet under på. Det er dette som gjør at Fokus Bank ønsker å benytte digital signatur som sikkerhetsløsning.

Teknisk sett er en digital signatur basert på en hemmelig krypteringsnøkkel. Signaturen kan ikke avgis uten adgang til krypteringsnøkkelen og kan altså ikke forfalskes eller brytes.

I Fokus Nettbank ligger den hemmelige krypteringsnøkkelen lagret på din PC og er beskyttet under ditt personlige passord.

Selve signeringen av data foregår i Fokus Banks sikkerhetskomponent. Sikkerhetskomponenten installeres på maskinen første gang man logger seg på Fokus Nettbank. Hvis man benytter en PC med Windows og Internet Explorer 4.01 eller nyere, er sikkerhetskomponenten basert på Microsofts ActiveX-teknologi. Hvis man benytter en Netcsape-browser er sikkerhetskomponenten en Java-Applet.

Fokus Nettbanks sikkerhets-applet benytter Javas BigInteger-klasse. BigInteger-klassen benyttes til generering av kundens nøkkelpar og er derfor uunnværlig. Dessverre er BigInteger-klassen ikke implementert i Netscape til Macintosh, akkurat som det er flere store mangler i Netscapes Java Virtual Machine(JVM) til Macintosh i forhold til PC-versjonen av samme JVM.

Netscape har utviklet en plug-in som gjør det mulig å benytte Apples egen JVM (MRJ 2.0) i Communicator/Navigator 4. Dessverre har Netscape valgt å ikke implementere LiveConnect-kommunikasjon mellom JavaScript og Java-Applets. Kommunikasjon mellom script og applets er helt nødvendig for å benytte Fokus Nettbank.

Apple anbefaler at Fokus Bank benytter Microsoft Internet Explorer i Macintosh-utgaven. Dette er dessverre umulig, da Microsoft Internet Explorer på Macintosh heller ikke støtter kommunikasjon mellom Java-applets og JavaScript.

På grunn av dette har Fokus Bank valgt å avvente en internettbrowser til Macintosh-plattformen, som teknisk svarer til browsere til PC-plattformen.


Kilde: Fokus Bank.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.