UTVIKLING

Fokus på fart i nye Ajax-verktøy fra Google

Google har oppgradert selskapets Java-sentriske utviklerverktøy.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. des. 2009 - 13:21

Google kom denne uken med en ny versjon av Google Web Toolkit (GWT), et åpen kildekodebasert sett med verktøy rettet mot utviklere som jobber med store og komplekse nettleserbaserte applikasjoner. GWT 2.0 skal spesielt være oppdatert for å hjelpe utviklere med å utnytte forbedringene de fleste nettlesere har fått på ytelsessiden de siste årene.

GWT 2.0 inneholder et stort antall nyheter, men det er spesielt tre Google selv trekker fram.

Den ene er Speed Tracer, et nytt verktøy som skal hjelpe utviklere med å diagnostisere ytelsesproblemer i nettleseren, ved å gi innsikt i lavnivå-operasjoner som vanligvis er ganske skjult i nettleseren.

En annen nyhet er inkrementell nedlasting med splitting av kode. Med denne funksjonen skal utviklere kunne dele opp koden sin på en trygg måte, slik at koden som inneholder nøkkelfunksjonaliteten lastes umiddelbart og annen funksjonalitet lastes senere ved behov.

Den siste av de viktigste nyhetene i GWT 2.0 er brukergrensesnitt-rammeverket UiBuilder, som skal bidra til enklere samarbeid mellom designere og utviklere. Rammeverket åpner for rask designiterasjon og et klart skille mellom presentasjonslaget og applikasjonslogikken.

GWT er blant utviklerverktøyene som Google har laget først og fremst for å dekke egne behov, men som selskapet mener også andre kan ha glede av. Siden Google først og fremst er en tjenesteleverandør og ikke noe egentlig programvareselskap, har selskapet alt å tjene på at flest mulig benytter deres programvare, selv om selskapet ikke har noen direkte inntekter av denne distribusjonen.

- Vi bruker Google Web Toolkit i forbindelse med alle våre Java-baserte applikasjoner, forteller Ben Fried, informasjonssjef i Google, i en pressemelding.

- Det er et flott verktøy for Java GUI-utvikling i enterprise-klassen, og vi bygger våre mest sensitive og kritiske bedriftssystemer med dette.

I dette blogginnlegget forteller Googles Bruce Johnson om en lang rekke av de andre nyhetene i GWT 2.0.

Selve verktøysettet er tilgjengelig på denne siden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.