RESULTATERFINANS

Følg de 900 viktigste IT-selskapene

Som den første norske børstjenesten lar digitoday.no deg følge de 900 viktigste norske og utenlandske IKT-selskapene.

Helge Lunde
28. aug. 2000 - 13:13

digitoday.no lanserer nå en ny slagkraftig kurstjeneste for de stadig flere investorerene som ikke bryr seg om nasjonale landegrenser. Fra tjenesten kan du følge 900 IT- og teleselskaper fordelt på fem forskjellige børser: Du finner hele Oslo Børs, hele Stockholmsbørsen og et sett med utvalgte selskaper fra London-, Nasdaq- og New York-børsen. I nær fremtid vil du også finne den norske unoterte listen her.

Vi har valgt å legge vekt på enkelthet i denne første runden av lanseringen. Men vi vil stadig utvikle denne fremover og det du i dag ser er ikke å karakterisere som mer enn en "smaksprøve". Vi vil forsøke å lansere de nye endringer fortløpende slik at du så raskt som mulig får tilgang på de nye delene av tjenesten, istedenfor å vente til en bestemt dag med å lansere alt på en gang.

Underveis med utviklingen av tjenesten har vi også noen helt nye produkter som faktisk er unike i verdenssammenheng. Vi gleder oss til å kunne presentere noen av disse for deg. Vi har lagt mye arbeid og ressurser ned i denne tjenesten og har tro på at den med tiden skal bli meget bra og inneha de funksjoner som du som bruker har mest glede av. Men vi velger å være såpass beskjedne at vi ser at dagens utgave er av et litt redusert format og ber således om at du har litt tålmodighet med oss mens vi arbeider videre med tjenesten.

Som bruker har du kanskje stusset over en kolonne på kurssidene, som du ikke finner på andre tilsvarende tjenester: Vår såkalte "Fair price Euro" er i korthet aksjekursen for det gitte selskapet omregnet i den europeiske valutaen euro. Fair Price er kontinuerlig beregnet slik at for hver handel som registreres i systemet blir det innhentet en ny valutakurs mot euro som aksjekursen kalkuleres mot. Slik vil aksjekursen alltid presenteres med korrekt valutakurs, og være "real-time". Vi velger å benytte euro i denne sammenheng på grunn av valutaens betydning, størrelsen, dens viktighet for oss nordmenn, men også for det fremtidige potensialet.

Dette er en verdi som vi vil benytte i senere produktutvikling, men som vi også har tatt med for å gi deg som investor, muligheten til bedre å sammenlikne aksjer hvor også den viktige valutafaktoren er tatt med i beregningen. På denne måten kan du ved et øyekast se hvordan de enkelte selskap utvikler seg i forhold til hverandre uten å måtte ta frem kalkulatoren og regne dollar, norske kroner, pund, euro eller hva det nå måtte være. Et viktig redskap tror vi for alle som eier aksjer og som følger med på utviklingen i andre land.

Vi tar gjerne i mot innspill fra deg som bruker på hvordan du ønsker at denne kurstjenesten skal se ut, det er bare å sende oss en e-post. Og siden vi vil utvikle produktet fortløpende, er det god sannsynlighet for at dine ønsker kan bli virkelighet dersom også andre forespør dem.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.