FORBRUKERTEKNOLOGI

Følg endringer på alle nettsider

Google Reader krever ikke lenger RSS-feed.

26. jan. 2010 - 14:31

Google Reader er en populær nettjeneste for å følge med i mylderet av nyheter og innhold på internett.

Programmet har i mange år latt brukere abonnere på RSS-baserte datakilder. De fleste nettaviser og blogger tilbyr sine siste innlegg og artikler i et egnet format, som for eksempel nyhetsstrømmen til digi.no.

Det finnes mange ulike RSS-lesere. De fleste kverner slike strukturerte datastrømmer og presenterer innholdet som overskrift, ingress og publiseringstidspunkt.

Google gjør det nå mulig å følge enhver nettside i samme grensesnitt, også nettsider som ikke tilbyr egne nyhetsstrømmer.

- Det er mest nyttig dersom du ønsker å bli varslet om oppdateringer på en nettside. Reader vil periodisk besøke denne nettsiden og gi deg beskjed om vesentlige endringer, skriver nettgiganten i et blogginnlegg om nyheten.

Korte utdrag av endringene vil bli vist frem til brukeren, slik at du kan avgjøre om det er behov for å besøke nettsiden. Google medgir at de jobber med å forbedre disse klippene.

Vi antar at nevnte funksjonalitet vil kunne ha en rekke interessante bruksområder.

I tillegg til å gi beskjed om endringer på nettsteder du følger, kan dette vel så gjerne brukes for å overvåke oppetid på egne nettjenester, eller hvorfor ikke konkurrenten?

Du kan bli varslet hver gang nettbanken din går ned for telling, for eksempel. Hvis du har andre forslag til mulige bruksområder, del dem gjerne i debatten.

Google benytter anledningen til å minne om at det er mulig for nettstedets administrator å forhindre slik overvåkning.

Dette må gjøres enten med en meta-tag eller ved å blokkere Googles indekseringsagent, Googlebot med innstillinger i konfigurasjonsfilen robots.txt. Mer om dette på denne nettsiden.

«Feed me»: Vil du overvåke nettbanken din? Endringer på alle nettsider kan nå enkelt spores i Google Reader.
«Feed me»: Vil du overvåke nettbanken din? Endringer på alle nettsider kan nå enkelt spores i Google Reader.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.