JUSS OG SAMFUNN

Følg Paralympics på nett

Norges gullsanking i Nagano er ennå ikke over. Torsdag åpnet de paralympiske leker i OL-byen, og du kan følge de norske idrettsutøvernes kamp om edle medaljer på Internett.

Øystein Kvistad
7. mars 1998 - 13:58

Det er Funksjonshemmedes Fellesorganisasjons multimediaselskap FunkWeb AS som har utviklet nettstedet. På"The Nagano Winter Paralympic Games" bringer FunkWeb, i samarbeid med Norges Funksjonshemmedes Idrettsforbund, bakgrunnsstoff, statistikk og resultater fortløpende etter som øvelsene avvikles.

"Multimedia med mening" er slagordet til FunkWeb, som har som mål å få til sysselsetting av funksjonshemmede gjennom informasjonsteknologi.

- Jeg har hatt nok av multimedia uten mening, sier Knut Allum, som gav opp en godt betalt jobb i GK Nye Medier til fordel for stillingen som daglig leder i FunkWeb.

FunkWeb er en todelt satsing, opplyser Allum.

- For det første skal vi være et profesjonelt multimediaselskap som skal selge multimediatjenester og -løsninger i et konkurranseutsatt marked. Målgruppene er alle typer organisasjoner, offentlig og privat næringsliv, og enkeltpersoner. For det andre skal FunkWeb arbeide for at funksjonshemmede får en solid og bred utdannelse som kan bedre deres muligheter til arbeid. Selskapet tilbyr derfor funksjonshemmede opplæring og arbeidstrening innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi, opplyser Allum.

Etter endt treårig opplæring skal studentene ha oppnådd kompetanse som kvalifiserer til deltakelse i yrkeslivet på lik linje med andre arbeidstakere med tilsvarende utdannelse. Dessuten vil flere av studentene få praksis i FunkWeb og på andre arbeidsplasser. Ett av FunkWebs fremste mål er å engasjere flest mulig av medlemsorganisasjonene i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) i et landsomfattende kommunikasjonsnett via Internett.

Du kan selv se hva FunkWeb-gjengen duger til ved å følge pekeren til "The Nagano Winter Paralympic Games" under relaterte nettsteder i margen til høyre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.