BEDRIFTSTEKNOLOGI

Følg skipstrafikken i Google Earth

Posisjonen til ferger, lasteskip og Kystvakten vises i sanntid.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. mai 2009 - 15:37

Google Earth har en rekke informasjonslag som man kan skru av og på, men det er også mulig å lage sine egne. Det har også Marine Traffic-prosjektet gjort.

På denne siden kan man laste ned en KMZ-fil til Google Earth som gjør det mulig å se tilnærmet sanntidsinformasjon om mange skips posisjon, peiling og fart i Google Earth.

Informasjonen stammer fra skip som er utstyrt med AIS-transponder (Automatic Identification System). Alle fartøy over 300 brutto registertonn i internasjonal fart skal ha slikt utstyr, men det er installert i mange andre fartøyer også.

Blant annet kan man se flere posisjonen til en rekke ferger i Oslofjorden, og det ser ut til at et flertall av Kystvaktens skip også kan følges via systemet.

Dessverre ser det ut til at Google Earth ikke på egenhånd greier å laste ned oppdatert informasjon. Man må derfor selv laste inn oppdatert informasjon ved å velge «Oppdater» fra menyen som vises når man høyreklikker på oppføringen for KMZ-filen i Steder-feltet til venstre i programmet.

Informasjonen tilbys også i et webbasert brukergrensesnitt på Marine Traffic-nettstedet. Her er det også mulig å søke opp skip etter navn. Informasjonen på kartet blir oppdatert automatisk ved jevne mellom.

Posisjonsinformasjon om skip fra Marine Traffic vist i Google Earth. Her med mer informasjon om kystvaktskipet KV Senja, som i skrivende stund lå utenfor Harstad.
Posisjonsinformasjon om skip fra Marine Traffic vist i Google Earth. Her med mer informasjon om kystvaktskipet KV Senja, som i skrivende stund lå utenfor Harstad.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.