BEDRIFTSTEKNOLOGI

Følg spam- og virusplagen i Norge time for time

Her kan du overvåke virus- og spamutviklingen i Norge og Skandinavia fra time til time.

6. des. 2004 - 13:13

Tjenesten er utviklet i samarbeid med det danske IT-sikkerhetselskapet Comendo som fortløpende kartlegger virus- og spamplager hos over 2000 nordiske virksomheter (per februar 2004). Vi har naturlig nok valgt å primært fokusere på statistikker for norske bedrifter, i tillegg til at vi utarbeider samlestatistikker for Skandinavia.

N O R G E

Stolpediagrammet som du ser til venstre viser hvilke fem virus som har vært mest aktiv i Norge de siste 24 timene. Timegrafen oppdateres hvert 30. minutt. Til høyre ser du hvilke fem virus som har dominert den siste uken. Ukegrafen oppdateres én gang i døgnet (ved midnatt).

Også disse to grafene gjelder bare for Norge og oppdateres én gang i døgnet (ved midnatt). Til venstre ser du hvilke virus som har vært mest aktive den siste måneden, og til høyre ser du hvor mange prosent av all e-post norske virksomheter mottok siste døgn som bare var spam.

S K A N D I N A V I A
De fire grafene som omslutter denne teksten gjengir de samme opplysningene som ovenfor, og i samme rekkefølge, bare at de gjelder for hele Skandinavia, ikke bare Norge.
Øverst til venstre de fem mest aktive virus siste 24 timer, øverst til høyre de mest aktive siste uka, nederst til venstre månedens mest aktive virus, og nederst til høyre spamprosent siste døgn.

N O R G E

I søylediagrammet nedenfor har vi lagt sammen alle virus som Comendo har stanset blant sine vel 300 norske bedriftskunder de siste 24 timene. Diagrammet viser også hvor mange virus som er stoppet hver time i prosent. Med denne grafen kan man altså se i hvilke timer det stanses flest virus. Men NB!: Grafen viser IKKE infiseringsprosenten av e-post, du ser her i hvilke timer virusaktiviteten har vært ekstraordinært høy. Diagrammet oppdateres hver time.


Grafen som følger dette avsnittet viser dag for dag hvor mange prosent av all e-post til norske bedrifter som klassifiseres som spam, eller søppelpost om du vil. Hvis tallet f.eks. er 1% betyr det at en av 100 e-poster er spam. Med grafen ser man tydelig hvilken dag spamaktiviteten er størst. Diagrammet oppdateres én gang i døgnet (ved midnatt).


Grafen under viser dag for dag hvor mange prosent av all e-post som Comendo klassifiserer som infisert med virus. Grafen leses på samme måte som spamgrafen over: Hvis tallet f.eks. er 1% betyr det at en av 100 e-poster er virusinfisert. Grafen viser hvilke dager virusaktiviteten er ekstraordinært høy. Diagrammet oppdateres én gang i døgnet (ved midnatt).


Følgende diagram viser med blå farge hvordan e-post-trafikken har vært siste 30 døgn. Den røde grafen viser antallet blokkert spam i samme periode. Også dette er tall for Norge. Ettersom det er langt mer spam enn ordinær/saklig e-post har Comendo måttet endre skaleringsforholdet for søppelpost. Grafen kan brukes til å se om mengden søppelpost proporsjonalt følger mengden vanlig e-post. Årsaken til at du ser disse store utfallene er at det i weekendene ikke er særlig stor e-post-trafikk. Diagrammet oppdateres én gang i døgnet (ved midnatt).


Den siste grafen viser med blå farge hvordan mail-trafikken har vært siste 30 døgn. Den røde grafen viser antallet stoppede virus i samme periode. Vi snakker fremdeles om norske bedrifter.Diagrammet oppdateres én gang i døgnet (ved midnatt).


NB!Dersom du har problemer med å få vist grafene kan det skyldes at datafeeden fra danske Comendo ikke fungerer pga. oppdatering. Det vil antakelig fungere om du forsøker å laste ned denne siden på nytt etter et par minutter.

Merk også at andre virusbekjempere kan presentere resultater som avviker noe fra Comendos tall - se f.eks. denne siden hos Computerland Norge, eller denne løpende statistikken fra Telenor.

Computerland Norge tilbyr også statistikk over mengden søppelpost på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.