RESULTATERFINANS

Følger kundene over dammen

Kitron er i ferd med å etablere en datter i Pennsylvania.

7. juni 2010 - 14:03

Det norske elektronikkselskapet Kitron fortalte fredag at de er i ferd med å etablere et datterselskap i USA, nærmere bestemt i Johnstown i Pennsylvania.

Driften i Pennsylvania skal komme i gang rundt nyttår. Det dreier seg om produksjon hovedsakelig rettet mot forsvarsindustrien. På lengre sikt er tanken at det også skal hentes inn kunder fra andre markedssegmenter.

Kitrons øvrige anlegg er lokalisert til Norge, Sverige, Litauen, Tyskland og Kina.

Ifølge konsernsjef Jørgen Bredesen er hensikten å følge kundene internasjonalt. Kitron leverer elektronikk innen data, telekom, energi, forsvar, industri, medisinsk utstyr og offshore. Årsomsetningen var 1,7 milliarder kroner i fjor.

Kitron er inne i periode med omdanning. 31. mai ble det kjent at de har inngått en avtale om å selge sin utviklingsavdeling i Oslo til noen av de ansatte og Simpro AS. Avdelingen som selges hadde i fjor en omsetning på 22 millioner kroner og et driftsunderskudd på 11 millioner kroner. Det er samtidig inngått en samarbeidsavtale med det nye selskapet, Creo Development AS, om utviklingstjenester.

Avhendingen av utviklingsavdelingen er uttrykt i en strategi for Kitron som går ut på å fokusere på industrialisering, test og introduksjon av nye produkter, og sette ut utviklingsoppgaver til dedikerte utviklingsselskaper.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.