JUSS OG SAMFUNN

Følger opp bok kun på nett

Svenske Bonniers forlag legger i dag ut oppfølgerkapitler til en debutroman kun på nettet. Forlaget vil teste ut hvordan de kan møte utfordringen fra Internett på en konstruktiv måte.

Herman Berg
28. apr. 1997 - 12:00

Svenske Albert Bonniers förlag setter i dag i gang et eksperiment på Internett. Nye elementer til Gabriella Håkanssons debutroman Operation B, som kom i mars, er lagt ut på Internett, og bare der.

- Vi satser på å utvikle prosjektet over tid. Foreløpig består oppfølgingen kun av utdypninger av personer som man finner i debutromanen Operation B, sier Sofie Göransson, webredaktør hos Albert Bonniers förlag.

Går man inn på webstedet til Bonniers finner man en beskrivelse av Operation B. Boken finnes bare på papir og noe av hensikten med eksperimentet er å fange interessen til andre lesere enn de tradisjonelle tilhengerne av trykte bøker. Blant annet vil det være mulig å komme med forslag til hvordan oppfølgeren til debutromanen kan utvikle seg - basert på de elementene forfatterinnen allerede har lagt inn på nettet.

- Fortsettelsen på romanen er selvsagt avhengig av Gabriella Håkansson selv. Men for oss er det viktig å vise hva vi kan utnytte det nye mediet til, slik at det ikke bare oppfattes som en trussel mot bokbransjen, sier webredaktøren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.