Folk klikker på tross av finanskrise

Google vokser fortsatt raskt, selv om veksten har begynt å dabbe av.

Folk klikker på tross av finanskrise

Google vokser fortsatt raskt, selv om veksten har begynt å dabbe av.

Google-aksjen har hatt det tøft den siste måneden, fordi analytikerne mener selskapet vil svekkes når folk skjærer ned på sine innkjøp.

Det selskapets tall for tredje kvartal viser, er at man behøver ikke kjøpe selv om man klikker på nettannonser.

Fra tredje kvartal i fjor økte omsetningen med 26 prosent til 5,54 milliarder dollar, mens resultatet økte med 31 prosent til 1,35 milliarder dollar.

Det verste man kan si om dette er at veksten dabber av: I andre kvartal økte omsetningen med 39 prosent og resultatet med 35 prosent, sammenliknet med året før. Forklaringen kan være modenhet, ikke nødvendigvis krisetid.

Toppsjef Eric Schmidt advarte at den økonomiske situasjonen gjør alle prognoser svært usikre, og at det er viktig å være beredt på det verste.

Derfor vil Google være nøye med å kontrollere kostnadsutviklingen sin framover, sa Schmidt.

Man kan lese av tallene for tredje kvartal hvordan dette gjennomføres i praksis: I tredje kvartal i fjor økte Google staben med 2130 nye medarbeidere. I år var økningen 519 nye stillinger. Investeringer i datasentraler, servere og infrastruktur var 551 millioner dollar i fjor, og 452 millioner dollar i år.

Google-aksjen sto i 339 dollar da børsen åpnet i går morges, og økte til 353,02 dollar fram til stengetid. Da tallene ble kjent, økte den med ytterligere 8,6 prosent, til 383,38 dollar.

Det er fortsatt langt igjen til kursrekorden fra desember i fjor, på 741,79 dollar.

    Les også:

Til toppen