Folk mindre opptatt av terror

Søkestatistikken til Yahoo! er kanskje den beste målingen på hva folk i verden er opptatt av. Her er listen som skuffer Osama bin Laden.

Søkestatistikken fra Yahoo! er en enkel måte å logge "hva verden er opptatt av" for tiden. Yahoo! kaller det buzz - omtale-nivå. Yahoo! kan på denne måten vise hvordan merkevarer og fenomener skaper og bevarer oppmerksomhet.

Det mest oppsiktsvekkende er trolig at fredagens måling viser at terrorangrep, krig i Afghanistan og Osama bin Laden ikke lenger er det folk er mest opptatt av.

Livet går videre og tiden leger de fleste sår, viser Yahoo!s "hit-liste". På topp ruver spillet Dragon Ball Z, mens Harry Potter er på en solid nummer to. De som mente at Britney Spears og Michael Jackson var historie, blir nok skuffet av Yahoo!-tallene.

Fredagens tall viser at Xbox-lanseringen gir en god buzz-effekt, men Bill Gates gir også tung hjelp til erkekonkurrenten. Senere kommer "lånerenter" (mortgage rates), noe som nok er et utslag av amerikanernes økonomiske usikkerhet.

Først på 8. plass kommer Osama bin Laden, og Afghanistan kommer på 19. plass.
Her kan du lese hele listen.

Til toppen