RESULTATERFINANS

Folkeaksjonærer mottar 74 millioner

52.000 privatpersoner kjøpte folkeaksjen Telenor da den ble børsintrodusert for akkurat ett år siden. I dag venter en bonus til de tålmodige eierne, en ekstra aksje for hver ti en eier. Gavens verdi; rundt 74 millioner kroner.

Frode Eriksen
4. des. 2001 - 09:29

Tirsdag er det ett år siden Telenor ASA ble børsnotert for 42 kroner. Siden da har prisen per aksje falt og ved børsslutt mandag ble aksjen omsatt for 37,10.

Selv om målet om 100.000 aksjonærer i Telenor ikke ble nådd da selskapet ble sjøsatt på Oslo Børs og Nasdaq i fjor, viser det seg at det er en svært stabil gruppe aksjonærer i Telenor blant folkeaksjonærene.

Ingenting tyder på sterkt frafall blant folkeaksjonærene, som fikk kjøpe Telenoraksjen med en rabatt på to kroner per aksje for 40 kroner. Dermed skal det mer til for å gjøre handelen ulønnsom.

Dersom aksjeverdien passerer 36 kroner på nei vedover har småaksjonærene allerede tapt penger på sine aksjer i Telenor inkludert bonusaksje.

Ifølge Telenor er det snakk om vel to millioner bonusaksjer som skal fordeles. Med 52.000 aksjonærer å dele på blir dette en gjennomsnittlig "jule-bonus" på 1.426 kroner til Ola og Kari.

Aksjene tas av en pott som Telenor fikk ved børsnoteringen i fjor, på tilsammen 30 millioner aksjer. De øvrige 28 millioner aksjene beholder Telenor, noe som for selskaspet også blir en pen bonus, nærmere bestemt knappe en milliard kroner.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.