Folkehæren hacket seg inn i Pentagon

Kilder i Pentagon sier at et datainnbrudd i juni er sporet tilbake til den kinesiske hæren.

4. sep. 2007 - 08:01

Den britiske avisen Financial Times sier nåværende og tidligere ansatte i Pentagon bekrefter at et datainnbrudd i juni er sporet til hæren til Folkerepublikken Kina.

Datainnbruddet førte til at deler av et datasystem som betjente kontoret til forsvarsminister Robert Gates ble satt ut av spill.

Offisielt bekrefter Pentagon bare innbruddet, ikke hvem som utførte det. Kildene til Financial Times sier imidlertid at en intern granskning har overbevist den amerikanske militære ledelsen at det er den kinesiske hæren som står bak.

For ti dager siden ble det kjent at kinesiske hackere hadde tappet følsomme opplysninger fra tyske regjerings-PC-er.

    Les også:

Da den tyske statsministeren Angela Merkel tok opp forholdet under et besøk til Beijing i forrige uke, benektet den kinesiske regjeringen at noe slikt kunne skje. Kina er imot all undergraving av datasystemer, het det.

Den kinesiske forsvarsdepartementet har hittil ikke villet kommentere opplysningene til Financial Times.

Ifølge avisen er det nærmest rutine for både Pentagon og den kinesiske folkehæren å skanne hverandres nettverk på jakt etter hull i IT-forsvaret.

Den interne Pentagon-rapporten skal ha avdekket at skanningen skal ha vart i flere måneder da kineserne plutselig greide å slå seg gjennom. Pentagon reagerte ved å ta ned den delen av sitt nett som var rammet, mens de kinesiske angrepene fortsatte.

Det er ukjent hvor mye data kineserne greide å få tak i. Kildene til Financial Times antar at det meste må ha vært av ikke-følsom art. Tilfellet skal ha ført til strammere regler for hva som tillates sendt av e-postmeldinger over usikrede linjer.

Det kinesiske datainnbruddet mot Pentagon bekrefter at hacking brukes i utstrakt grad i den stille krigen bak det smilende diplomatiet. Det er ikke alltid det dreier seg om bare spionasje. Tidligere i år ble virksomheten i estiske regjeringskontorer hardt rammet av et distribuert tjenestenektangrep som mange antok stammet fra russiske myndigheter.

Det britiske IT-sikkerhetsselskapet Sophos kartlegger rutinemessig opphavet til ondsinnet kode som det oppdager. I går offentliggjorde de en rapport som sier at 49 prosent av alle nettsteder med ondsinnet kode avslørt i august befant seg på kinesiske servere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.