Folkeopprør mot Nokia i Tyskland

Nokia legger ned tysk fabrikk, og flytter produksjonen til Romania. Det misliker tyskerne sterkt.

Folkeopprør mot Nokia i Tyskland

Nokia legger ned tysk fabrikk, og flytter produksjonen til Romania. Det misliker tyskerne sterkt.

(NTB-AFP-FNB): Folkeopprøret mot Nokia vokser i Tyskland, etter at det finske konsernet bestemte seg for å stenge sin fabrikk i den tyske byen Bochum. Mer enn halvparten av tyskerne sier de aldri mer vil ha mobiltelefon fra Nokia.

Det kan bli et hardt slag for finnene på et marked som teller 82,5 millioner mennesker. En meningsmåling i uketidsskriftet Stern onsdag viste at over to tredeler av de spurte mener nedleggelsen i Bochum vil få varige følger for finnene.

Og 56 prosent sier de vil velge andre merker enn Nokia, både neste gang de skal kjøpe mobil og i all framtid. Nokia-sjefen Olli-Pekka Kallasvuo medgir overfor den tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung at nedleggelsen i Bochum vil få følger for mobilsalget.

- Det er forståelig. Men forbrukerne vil ikke kunne kjøpe en tyskprodusert mobil fra noe annet selskap heller, framholder Kallasvuo med henvisning til at Nokia var det siste selskapet som laget slike telefoner i Tyskland.

Nokia kunngjorde i forrige uke at konsernets fabrikk i Bochum i industriregionen Ruhr blir lagt ned, og produksjonen overført til Romania, der lønningene er lavere. Flyttingen medfører at 2.300 tyske arbeidsplasser går tapt. (©NTB)

Til toppen