Folkpartiet publiserte intern gransking

Folkpartiets har publisert sin interne gransking av datainnbruddet hos Socialdemokraterna.

Folkpartiets har publisert sin interne gransking av datainnbruddet hos Socialdemokraterna.

Stockholm (NTB-TT): Folkpartiets interne gransking av datainnbruddet hos Socialdemokraterna ble søndag likevel offentliggjort etter å ha ligget ferdigstilt på partilederens pult i en uke.

Nyhetsbyrået TT fikk den seks sider lange rapporten søndag kveld og skriver at den ikke skiller seg nevneverdig fra politiets etterforskning av datainnbruddet.

Søndag formiddag uttalte partileder Lars Leijonborg at han ennå ikke hadde bestemt seg for om resultatene skulle offentliggjøres. Leijonborg beordret granskingen i begynnelsen av september da det ble klart at folkpartimedlemmer hadde hatt tilgang til Socialdemokraternas internsider i oppkjøringen til riksdagsvalget.

Den interne granskingen er blitt utført selv om politiet har etterforsket saken ettersom partiets ledelse vil vite hvem som visste om datainnbruddet og hvordan informasjonen fra internsidene ble brukt.

Politiets etterforskning ble ferdigstilt 26. oktober, og svenske påtalemyndigheter ventes å ta en beslutning om det skal tas ut tiltale i saken innen utgangen av november.

    Les også:

Til toppen