For deg som samler på flysykeposer

Vår stjernestreifer i dag gir deg både i pose og sekk: En begeistret evaluering og en kort, men god oversikt over steder på nett hvor flysykeposesamlere kan dyrke hobbien sin.

Vår stjernestreifer i dag gir deg både i pose og sekk: En begeistret evaluering og en kort, men god oversikt over steder på nett hvor flysykeposesamlere kan dyrke hobbien sin.

Det var en gang en verden hvor internett var ukjent for de fleste. Jeg husker godt at folk hadde kjente hobbier som frimerke samling, myntsamling og matchbox bilsamling. Andre hobbier enn det husker jeg ikke.

Enter Internett! De rundt seks årene jeg har hatt internett har jeg kommet over uttallige rare hobby-sider, men denne her tar kaka. Hjemmesiden heter The Vomitorium og er et bevis på hvor langt enkelte vil gå for hobbyen sin.

"There strode in, like a Goth into the elegant marble vomitorium of Petronius Arbiter, a haggard and dishevelled person." -A.Huxley: Antic Hay (1923)

Selve hjemmesiden er overraskende stor. Jeg innbilte meg at det ville være toppen 10-15 spyposer på siden. Neida her er det nærmere hundre spyposer! Ellers inneholder The Vomitorium alt det vanlige som gjestebok (157 gjester!), lenker, awards osv. osv. Det er også en hysterisk FAQ (Frequently Asked Questions) men den burde døpes om til The History of my Barf Bag Collection. Suverent erke-britisk humor.

Noe av det mest morsomme er The Amazing Adventures of Boring Bob the Barf Bag. Det handler om en del 'reisebrev' skrevet av Bob Baggins, en spypose. Jeg skal ikke røpe noe, dette må dere se for dere selv. Du kan selvfølgelig maile Bob Baggins fra hjemmesiden.

En annen morsom del er Sick Bag of The Month. Hver eneste måned blir det kåret en eller annen spypose i beste månedens ansatte stil. Denne måneden er det en spypose fra Icelandair.

Det finnes selvfølgelig en egen swap shop del hvor du kan bytte spyposer med The Vomitorium.

Hele hjemmesiden er uforskammet bra, ihvertfall når man tenker på temaet. En vellaget og særdeles morsom hjemmeside.

Etter å ha studert denne obskure formen for hobby har jeg lyst til å starte min egen. Jeg ønsker at heretter skal alle utesteder ha egne spyposer med logoene sine. Det hadde vært noe å samle på!

En liten oversikt over flysykeposehobbysider


The Vomitorium http://ourworld.compuserve.com/homepages/grcurran/vomitum.htm
Air Sickness Bag Virtual Museum www.airsicknessbags.com
Barf-O-Rama http://www.sirius.com/~lnadon/barf/index.html
The Barfbag Page http://members.tripod.com/~barfbags/menu.htm
Ken's Waterproof Airline Receptacle Collection http://www.dallas.net/~costilow/barfbags.htm
Spucktüten http://member.aol.com/wofranken/airsick/index.htm
Mementos to Motion Discomfort http://gnarly.users.netlink.co.uk/sickbag.html

God reise.

Til toppen