For dyrt å bytte ut Internet Explorer

Å bytte ut Internet Explorer vil bedre sikkerheten, men det er for komplisert og dyrt, advarer Gartner.

Å bytte ut Internet Explorer vil bedre sikkerheten, men det er for komplisert og dyrt, advarer Gartner.

Fordi den er så dominerende, velger de aller fleste hackere å lete etter sikkerhethull og lage verktøy som angriper Microsofts nettleser. Det samme gjelder spionprogrammer som ofte bruker Microsoft Active X-teknikk.

Mange råder derfor folk til å bytte over til en annen nettleser og dette kan være en av årsakene til at Mozilla Firefox nå stormer frem på brukerstatistikken.

Men analyseselskapet Gartner råder faktisk større selskaper mot å gjøre dette.

Har du en håndfull ansatte, er det kanskje ikke så store jobben. Men i større selskaper vil et bytte utløse en stor IT-jobb og mye testing, er Gartners konklusjon.

Gartner påpeker at Internet Explorer er bygget inn i Windows og at en del applikasjoner skrevet for nettleser i praksis er skrevet for Internet Explorer. Noen av disse vil du måtte teste og eventuell skrive om, men enkelte har du ikke kontroll over. Dessuten kan det være at alle tilleggene (plug-ins) du trenger ikke finnes for Firefox eller Opera.

Det er dermed rett og slett vanskelig å kutte ut IE helt, skriver Gartner.

Bedrifter bør derfor i stedet investere i bedre andre sikkerhetsløsninger og tiltak, sier Gartner. Det er ikke før i Longhorn og 2006 Microsoft vil få tatt et mer grunnleggende grep på sikkerheten i Internet Explorer.

Oppgrader PC-ene til Windows XP Service Pack 2 og installer brannvegger på bærbare maskiner. Du må fortsette med å lappe Windows-feil. Man kan også kjøpe en frittstående sikkerhetsløsning, men det kan være en dårlig investering akkurat nå. Det kommer i løpet av året mange antispionvareløsninger, blant annet fra Microsoft, påpeker Gartner.

Til toppen