KARRIERE

For smått i Norden - Jobline vil på børs i USA og Tyskland

Kun USA og Tyskland er store nok for den svenske CV-tjenesten Jobline som får tilført 118 millioner norske kroner i kapital til å satse internasjonalt.

Herman Berg
29. sep. 1999 - 01:00

Jobline regner seg selv som Nordens største rekrutteringsselskap på Internett med 130.000 kandidater som har lagt inn CV-ene sine på nettstedene. I Norge er rekrutteringsbasen på 18.000 CV-er, og selskapet er på hugget etter å ha inngått samarbeidsavtaler med Nettavisen og Dagbladet: på nett tidligere i år.

Les også:
Samarbeid skal gi Norges største stillingsmarked på nett
Jobline er tre år gammelt og har foruten Norden også lokale versjoner i Frankrike, Tyskland, Italia og Spania.


Nå står England, Holland og Belgia for tur.

Svenskene er ikke akkurat beskjedne i sine globale ambisjoner. Med hjelp av de amerikanske investeringsselskapene J. H, Whitney og Sandler Capital får de en tilførsel på 15 millioner amerikanske dollar som skal brukes opp.

- Jobline er vårt første europeiske internettengasjement. Vi har valgt Jobline ettersom konsernets tjeneste ligger minst én generasjon foran alle konkurrentene, har en sterk ledelse og en fremgangsrik modell for implementering i hele Europa, sier Dimitri Goulandris i en pressemelding. Han er ansvarlig for J.H. Whitney i Europa.

- Konsernets målsetting er ikke bare å være størst i Europa, men også i hvert enkelt land vi går inn i, sier markedssjef Stein-Erik Myhre i Jobline Norge.

Direktør Lars-Henrik Friis Molin i Jobline International sier til Reuters at selskapet skal ha tjenester i hvert eneste land i Europa ved utgangen av neste år. I år 2000 skal selskapet også børsnoteres. Neste år blir, på grunn av den kraftige ekspansjonen, ikke året da Jobline går i pluss.

- Vi vurderer notering på Nasdaq i USA eller Neuer Markt i Tyskland, sier Molin til Reuters. Selskapet mener at markedsverdien kan bli mye høyere ved utenlandske noteringer og dermed vil man lettere ha tilgang til ny kapital - om det skulle bli nødvendig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.