BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forbedrer Notebook 1400

I neste uke vil Apple introdusere Powerbook 1400 med 166 MHz-prosessor. Samtidig reduseres prisen på 133 MHz-modellen.

Caspar Lund
9. juli 1997 - 11:21

Denne oppgraderingen er et signal om at Apple sakte er i ferd med å komme tilbake i den markedsposisjonen selskapet hadde før de store problemene med 5300-serien dukket opp.

Mange brukere har uttrykt frustrasjon over at Apple generelt har vært usedvanlig treg med å komme med forbedringer. Men nå får altså Powerbook-serien den hastighetsøkningen mange har ventet på - nesten åtte måneder etter at denne modellen ble introdusert. Vanligvis skjer slike oppgraderinger gjerne hvert kvartal eller halvår. Apple har en usedvanlig sterk markedsposisjon innen bærebare datamaskiner.

Apples konkurrenter, kloneprodusenter som Umax, Motorola og Power Computing, vil snart komme på banen med egne bærbare maskiner. Disse maskinene kommer på markedet til neste år, uansett om Apple bestemmer seg for å lisensiere bort sitt bærbare design og en spesialversjon av Mac OS.

Den nye Notebooken vil komme med en 166 MHz 603e-prosessor. Som følge av denne oppgraderingen vil 1400/117 bli trukket fra markedet. De resterende 1400-modellene vil få større harddisker og raskere CD-ROM spillere. Prisen på den nye maskinen blir rundt $3.000.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.