BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forbedret 3G kan gi bedre batteritid

Også raskere mobilsurf, lover Nokia Networks.

De nye utvidelsene av 3G-standarden som Nokia Networks og Qualcomm har implementert, kan tas i bruk av eksisterende utstyr i mobilnettet. Men teknologien krever en maskinvareoppgradering på håndsettsiden.
De nye utvidelsene av 3G-standarden som Nokia Networks og Qualcomm har implementert, kan tas i bruk av eksisterende utstyr i mobilnettet. Men teknologien krever en maskinvareoppgradering på håndsettsiden. Bilde: PantherMedia / wasan srisawat
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. okt. 2014 - 07:49

Nokia Networks kunngjorde i går at selskapet har gjennomført den første «live»-testen av ny programvarefunksjonalitet for 3G-nett, som skal bidra med en rekke fordeler både operatører og brukere av mobilklienter, inkludert smartmobiler.

Nokia kaller den nye funksjonaliteten for Nokia High Speed Cell FACH (Forward Access Channel). Under testen ble det demonstrert av den nye funksjonaliteten kan redusere den smartmobilgenererte signaleringen med opptil 80 prosent, forbedre responstider med opptil 65 prosent og gjøre nedlasting av websider opptil 20 prosent raskere. Samtidig reduseres effektbruken til 3G-modemer med inntil 40 prosent, noe som ifølge Nokia Networks vil bidra til forlenget batteritid for smartmobiler.

Testen ble gjennomført hos en større, europeisk mobiloperatør med testenheter basert på Qualcomm Snapdragon-prosessorer med støtte for teknologiene High Speed Cell FACH. I praksis er dette tre funksjoner som er standardisert av 3GPP – Enhanced Cell_FACH Downlink, Enhanced Cell_FACH Uplink og Enhanced DRX Cell_FACH.

Nokia Networks forklarer at i en pressemelding at mange mobilapplikasjoner, inkludert meldingsprogramvare, e-postklienter og nettleser, fører til at smartmobiler ofte sender og mottar relativt små datapakker – gjerne bare noen hundre eller tusen bytes. High Speed Cell FACH skal ifølge Nokia kunne håndtere slike små datapakker mer effektivt enn andre teknologier, og dermed forbedre brukeropplevelsen og dessuten bidra til at et høyere antall enheter kan støttes i nettverket.

Flere detaljer om teknologien finnes i dette dokumentet.

Nokia tilbyr nå støtte for High Speed FACH i selskapets Liquid Radio WCDMA Software Suite. Qualcomm støtter teknologien i de nyeste Snapdragon-brikkene som nå er kommersielt tilgjengelige for mobilprodusentene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.