UTVIKLING

Forbedret Android Market etter misnøye

Google lover ny versjon av butikken etter klager fra utviklere og brukere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. sep. 2009 - 11:01

Google kom i forrige uke med informasjon om en kommende oppdatering til Android Market, nettbutikken som distribuerer tredjepartsprogramvare og annet innhold til brukere av Android-mobiler. Oppdateringen kalles Android Market for Android 1.6.

Mye tyder på at dette er en etterlengtet oppdatering, for Android Market har ikke framstått som spesielt attraktiv for verken brukerne eller utviklerne som ønsker å selge sine produkter der.

Mye av kritikken oppsummeres i dette blogginnlegget, skrevet av Matt Hall i selskapet Larva Labs, som tilbyr applikasjoner gjennom blant annet Android Market.

Der går det fram at Android Market ikke viser skjermdumper av applikasjonene, at betalingsmåtene ikke er gode, at programvare som koster penger er bortgjemt og at deler av navigasjonen i tjenesten er lite intuitivt. I innlegget vises det også til Larva Labs salgsinntekter fra Android Market, som er mye lavere enn det selskapet mener man kan tjene på tilsvarende populær programvare som distribueres gjennom App Store.

Slik blir Android Marked for Android 1.6
Slik blir Android Marked for Android 1.6

Den oppdaterte utgaven av Android Market svarer i alle fall på noe av kritikken. Utviklerne kan nå legge inn skjermdumper av applikasjonene, bedre ikoner på oversiktsidene og bedre beskrivelser.

Det har også blitt opprettet flere underkategorier for applikasjonene, samt nye lister over de mest populære applikasjonene, blant annet de som koster penger.

Google viser hvordan den nye versjonen vil bli seende ut i et videoopptak i dette blogginnlegget.

Den nye versjonen av Android Market vil bli gjort tilgjengelig sammen med Donut-utgaven av Android - altså versjon 1.6. Det ryktes dog at denne versjonen ikke vil kunne benyttes av samtlige Android-baserte mobiler som er på markedet i dag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.