Forbedret Gmail for bedriftskundene

Google har samarbeidet med Microsoft for å forbedre Gmail-støtten for IE6.

Forbedret Gmail for bedriftskundene

Google har samarbeidet med Microsoft for å forbedre Gmail-støtten for IE6.

Mye av funksjonaliteten i Googles e-posttjeneste, Gmail, har til nå krevd at brukeren benytter en forholdsvis moderne nettleser. I løpet av det siste året har Gmail blitt optimalisert for blant annet IE7, Firefox 2, Safari 3 og Firefox 3. Denne optimaliseringen skal ha gitt betydelige ytelsesforbedringer, i tillegg til at den har lagt grunnlaget for en del ny funksjonalitet.

En nettleser som derimot ikke har støtte mye av den nye funksjonaliteten, er Internet Explorer. Dette skyldes ifølge Google at nettleseren ble laget for en annen tid, hvor krav til blant annet JavaScript-ytelse og -stabilitet ikke var like høye som i dag.

Men i slutten av forrige uke kunngjorde Jon Perlow, en tekniker tilknyttet Gmail-tjenesten, at Google har samarbeidet med teknikere fra Microsoft for å løse ytelsesproblemene. Dette har ført til at Microsoft har utgitt en oppdatering til IE6 som blant annet forbedrer måten nettleseren allokerer og frigir minne.

Brukere av IE6 som har alle de nyeste oppdateringene installert, skal derfor få tilgang til en hel del funksjonalitet som til nå har vært forbeholdt brukere av mer moderne nettlesere.

Årsaken til at Google har lagt mye innsats i å få Gmail til bedre å støtte en nettleser som er såpass foreldet, skyldes at PC-brukere i mange bedrifter ikke har tilgang på noen annen nettleser enn IE6. Og for Google er det selvfølgelig ønskelig at flest mulig, både i og utenfor bedrifter, benytter selskapets tjenester.

Til toppen