Forbedret «HTML5-plugin» til IE

Google har flyttet Chrome Frame over til betastadiet.

Forbedret «HTML5-plugin» til IE

Google har flyttet Chrome Frame over til betastadiet.

Google introduserte i fjor høst Chrome Frame, en plugin til Internet Explorer som gjør det mulig for brukere av Microsoft nettleser å se mer moderne websider i nettleseren enn det IE egentlig støtter. I stedet for å bruke IEs renderingmotor, benyttes renderings- og JavaScript-motoren som finnes i Googles nettleser, Chrome.

Hensikten med løsningen er å gjøre mer av HTML5-teknologiene egnet for bruk enn det de eksisterende IE-versjonene tillater, slik at IE-brukere uten mulighet til å oppgradere eller skifte nettleser, kan

Microsoft var raskt ute med å kritisere Google for dette initiativet. Først og fremst oppga Microsoft sikkerhetsrelaterte argumenter mot løsningen. Debatten omkring dette er omtalt i denne artikkelen.

Nå har Google flyttet Chrome Frame fra å være kun en utviklerdemo til en betaversjon. Samtidig har det blitt rettet mer enn 200 feil for å gjøre integrasjonen med Internet Explorer sømløs. I tillegg skal Google har forbedret sikkerheten, stabiliteten og ytelsen til løsningen, som nå tilbyr støtte for de samme webteknologiene som Chrome 5.0.

Blant forbedringene er bedre støtte for IEs InPrivate-modus, rydding av cacheminnet og cookie-blokkering.

Det er allerede en rekke tjenester som støtter Google Chrome Frame, dersom dette er installert på brukerens maskin. Google nevner blant annet Meebo, WordPress-baserte blogger og Google-tjenestene Wave, Orkut og YouTube i dette blogginnlegget.

I likhet med Chrome, blir Chrome Frame normalt oppdatert automatisk på brukerens maskin. Det kan ventes flere oppdateringer til betaversjon i de kommende ukene, samtidig som at Google også tilbyr nye versjoner i utviklerkanalen.

Chrome Frame støtter av IE6 og nyere på Windows XP SP2 og nyere. Den kan lastes ned fra denne siden.

    Les også:

Til toppen