UTVIKLING

Forbedret JavaScript-støtte i IE8

Microsoft har kommet med en uvanlig oppdatering til nettleseren.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. feb. 2010 - 07:55

Microsoft sendte denne uken ut en ny oppdatering til Internet Explorer 8 via selskapets Windows Update-tjeneste. Men denne gangen dreier det seg ikke om en sikkerhets- eller stabilitetsfiks, men en forbedring av nettleserens integrerte støtte for koding og dekoding av JavaScript Object Notation (JSON).

Det hører til sjeldenhetene at Microsoft gjør endringer i støtten for webstandarder gjennom små oppdateringer til nettlesere, men nå har JSON-støtten blitt endret slik at skal være i henhold til den relativt nye ECMAScript, fifth edition-spesifikasjonen.

Årsaken til at Microsoft har gjort dette nå, er at kunder har klaget over avvik mellom JSON-implementeringen i IE8 og den endelige spesifikasjonen, noe som kan ha ført til manglende interoperabilitet med tjenester som benytter JSON.

Mer informasjon, inkludert en oversikt over metodene som er berørt, finnes på denne siden.

Det er altså ikke noen stor oppdateringer Microsoft har kommet med her, men det er et signal om at kundene ønsker at selskapet holder seg til standardene. Det er også et tegn på at selskapet i alle fall i dette tilfellet oppdaterer produktet slik at støtter teknologier i henhold til de endelige spesifikasjonene, når disse foreligger.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.