PERSONLIGTEKNOLOGI

Forbedret kartløsning fra Nokia

Nokia kommer denne uken med nye og bedre utgaver av selskapets kartprogrammer for mobiler.

Nokia opplyste flere timer etter at pressemeldingen ble sendt ut, at meldingen var blitt trukket tilbake og derfor ikke gjelder. digi.no har ikke fått noen nærmere forklaring, bortsett fra at pressemeldingen er blitt sendt ut ved en feil.

Nokia kommer denne uken med nye utgaver av selskapets kartprogramvare, Nokia Maps og Nokia Map Loader. Begge skal inkludere betydelige forbedringer.

Den oppdaterte Nokia Maps-programvaren skal ha et enklere brukergrensesnitt med blant annet forbedret søk etter interessepunkter i nærheten av brukeren, samt flere kategorier.

- Mange mennesker har sagt at de ikke vet hvor mye data de laster ned, så vi har lagt til en nedlastingsteller i kartvisningen. Vi har også lagt til en GPS-statusindikator slik at du ved når enheten er koblet til satellittene, sier Ralph Eric Kunz, leder for en gruppe med ansvar for lokaliseringsopplevelser i Nokia Multimedia i en pressemelding.

I tillegg skal Nokia slippe en ny versjon av PC-baserte Map Loiader for nedlasting av kart til mobilene. Denne skal kunne overføre kartdataene opptil ti ganger raskere enn den første versjonen, i tillegg til at den kan brukes til å slette kart som allerede finnes på mobilen. Dessuten kan verktøyet brukes til å laste ned filer med taleveiledninger.

Nokia planlegger i løpet av neste halvår å komme med kart over India og Indonesia, samt bedre dekning i Malaysia, Thailand og Singapore. Målet er på sikt å dekke hele verden.

De nye versjonen av Nokia Maps og Nokia Map Loader skal bli tilgjengelige på her og her til utvalgte enheter i løpet av uken.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.