Forbedret OpenOffice-avlegger for Mac OS X

NeoOffice er Mac-tilpasset utgave av OpenOffice.org med blant annet bedre støtte for Word 2007-dokumenter.

Forbedret OpenOffice-avlegger for Mac OS X
Bilde:

Kontorpakken OpenOffice.org er tilgjengelig for de fleste større operativsystemer, men Mac OS X-utgaven støtter kun vindussystemet X11, ikke operativsystemets eget grafiske brukermiljø.

Det gjør derimot NeoOffice, en videreutviklet utgave av OpenOffice.org. Bak NeoOffice står selskapet Panamesa Software og et fellesskap av brukere og utviklere.

I dag ble NeoOffice 2.1 lansert. Dette er den første lanserte utgaven som er basert på OpenOffice.org 2.x. Fra før finnes en versjon basert på OpenOffice.org 1.1.5. Det betyr at versjonen som er blitt lansert i dag, inkluderer alle nyhetene i OpenOffice.org 2.1, samt en hel del ekstra funksjonalitet.

- Denne lanseringen er høydepunktet som følger av mange tusen timer frivillig arbeid, forteller Patrick Luby, daglig leder og sjefsingeniør hos NeoOffice.org, i en pressemelding.

- Som følge av denne enorme innsatsen, lanserer vi en viktig ny versjon av et stabilt kontorprogram for Mac OS X, spekket med funksjonalitet og med støtte for omlag 60 språk.

Det viktigste målet med NeoOffice er sømløs integrasjon med Mac OS X, noe som går igjen i blant annet menylinjen og den blå OK-knappen med "Aqua-utseende".

Dessuten benytter NeoOffice operativsystemets utskriftstjenester utklipsbok, dra-og-slipp-funksjonalitet og kommandotast-snarveier, i tillegg til å tilby støtte for mus med rullehjul, integrasjon med vanlige e-postporgrammer og støtte for operativsystemets egne fonter.

NeoOffice leveres med et eget programtillegg til søkefunksjonen Spotlight, slik at NeoOffice-dokumenter kan indekseres og finnes ved hjelp av søkefunksjonen.

NeoOffice 2.1 gjør det også mulig for Mac-brukerne å åpne og lagre dokumenter lagret med Word 2007 i OpenXML-formatet. Det planlegges støtte for regneark- og presentasjoner i OpenXML-formatet i senere utgaver av NeoOffice. Pakken skal også støtte Visual Basic for Applications i Excel-dokumenter, noe Microsoft ikke lenger skal tilby for Mac. Dette skal være funksjonalitet hentet fra OpenOffice.org-prosjektet, men som ennå ikke er tilgjengelig i de vanlige utgavene av kontorpakken.

NeoOffice 2.1 skal være den eneste kontorpakken med både tekstbehandling, regneark og presentasjonsprogram som kan kjøres direkte på Intel-basert Mac-er.

I likhet på OpenOffice.org er NeoOffice selvfølgelig basert på åpen kildekode og GNU General Public License.

- Målet mitt var å skape et prosjekt med frivillig, selvdrevet brukerstøtte og utvikling for å lage et kontorstøtteprogram for Mac OS X. Jeg tenkte at hvis folk virkelig ville ha et program som NeoOffice, ville de hjelpe til med å rapportere feil, svare på spørsmål i brukerstøtte-forumet, og kanskje også gi pengegaver til prosjektet, sier Luby.

NeoOffice 2.1 er tilgjengelig for nedlasting på denne siden, blant annet på norsk. Den er kompatibel med Mac OS X 10.3.9 og nyere og finnes i egen versjon for Mac-er med Intel-prosessor.