Forbedret PC-emulator for Mac

I forbindelse med Macworld-messen lanserer Connectix en ny utgave av PC-emulatoren Virtual PC. Blant forbedringene er høyere ytelse og støtte for Windows 98.

I forbindelse med Macworld-messen lanserer Connectix en ny utgave av PC-emulatoren Virtual PC. Blant forbedringene er høyere ytelse og støtte for Windows 98.

Ifølge Connectix kan Virtual PC 2.0 gi mellom 25 og 40 prosent bedre ytelse og bedre kompatibilitet med Windows-baserte programmer i forhold til versjon 1.01 av PC-emulatoren. Andre nye egenskaper inkluderer muligheten til å dra og slippe ("drag and drop") mellom Mac- og PC-grensesnittene og utvidet kompatibilitet med Microsofts DirectX-kontroller.

Selv med den påståtte forbedringen i ytelsen, trenger brukerne ifølge CNET fortsatt temmelig kraftige systemer for å oppnå akseptabel ytelse med Virtual PC: Dette er fordi Virtual PC fortsatt hele tiden må oversette mellom Windows og Mac-maskinvaren.

Connectix opplyser at systemkravene til Virtual PC Windows 95 minimum en 180 MHz PowerPC-prosessor og 24 MB minne.

Virtual PC støtter ifølge CNET alle maskinvarefunksjonene til en standard Pentium MMX-basert PC. I motsetning til andre emulatorer, emulerer ikke Virtual PC Windows. Programmet gjør at en PowerPC-basert datamaskin later som om den er en PC, og operativsystemet, enten det er snakk om Windows 95 eller DOS, blir faktisk installert på Mac'en. Dette gjør at brukerapplikasjonene faktisk kjøres i Windows.

Ifølge Connectix er det også mulig å kjøre operativsystem som Windows NT, Windows 3.1x, OpenStep og OS/2 på systemet.

Som forgjengeren, tilbyr også Virtual PC 2.0 støtte for Sound Blaster Pro, Ethernet og periférenheter som CD-ROM, modem og skrivere.

CNET opplyser at den første utgaven av Virtual PC er blitt ganske populær blant brukerne fordi mange nye programmer, for eksempel nettlesere, kommer i Windows-utgaver lenge før Mac-utgavene kommer. Flere klonemakere, for eksempel Umax, inkluderer Virtual PC sammen med maskinvaren for å kunne tilby kundene tilgang til et større utvalg av programvare.

Virtual PC 2.0 Windows 95 inkluderer Windows 95 og vil ha en utsalgspris i USA på 149 dollar. DOS-utgaven vil koste 99 dollar, mens oppgraderinger fra den første utgave ventes å koste under 50 dollar. Brukere som har kjøpt eller kommer til å kjøpe Virtual PC 1.0.1 fra og med den 1. januar i år, vil kunne få oppgraderingen gratis.

Virtual PC 2.0 ventes å komme på markedet i USA i februar.

Til toppen