BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forbedret PC-virtualisering fra VMware

VMware annonserte denne uken en ny utgave av virtualiseringsprogramvaren Workstation.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. apr. 2005 - 13:00

VMware Workstation 5 skal nå være allment tilgjengelig for Windows og Linux. Det annonserte VMware denne uken. Workstation er et virtualiseringsverktøy som gjør det mulig å kjøre flere operativsystemer samtidig på en PC, blant annet Windows, Linux, Netware og Solaris x86. Produktet konkurrerer blant annet med Microsofts Virtual PC.

"Teams" er navnet på en ny funksjonalitet som gjør det mulig for å koble sammen flere virtuelle maskiner i konfigurerbare nettverkssegmenter for å simulere og teste flerlagsapplikasjoner på utviklerens PC. Nettverkssegmentene er konfigurerbare helt ned til detaljer som størrelsen på pakketapet.

Brukerne skal kunne opprette øyeblikksbilder av en virtuell maskin under kjøring, og vende tilbake til denne tilstanden ved å trykke på en knapp. Enhver virtuell maskin kan brukes som mal som gjør det mulig for andre å bruke den samme, grunnleggende konfigurasjonen.

Ytelsen er forbedret, blant annet i forbindelse med minneforbruk, nettverkshastighet og gjennomopprettingstiden. I tillegg skal det være gjort forbedringer knyttet til delte mapper og lyd. Workstation har også fått en minnedelingsteknologi som tidligere bare har vært tilgjengelig i den mer avanserte VMware ESX Server.

Brukerne skal nå kunne gjøre videoopptak av alt som foregår på skjermen, i tillegg til at tastetrykk og musebevegelser vises. Dette kan lagres som en AVI-fil som kan brukes i forbindelse med senere debugging eller demonstrasjoner. Et nytt GTK2-basert brukergrensesnitt skal gi forbedret brukeropplevelse med Linux som vertssystem.

Workstation 5 har støtte for prosessorer med støtte for 64-bits utvidelser og for Red Hat Enterprise Linux 3 og 4, samt Suse Linux Enterprise Server 8 og 9 som kjøres på disse. Støtten for x64-utgavene av Windows XP og Windows Server 2003 er foreløpig eksperimentell.

    Les også:

Virtualiseringsprogramvaren i tillegg i tillegg kunne kjøres på flere nye 32-bits operativsystemer eller distribusjoner. Dette inkluderer Red Hat Enterprise Linux 4, Red Hat Linux Advanced Server 3, Suse Linux Enterprise Server 9, Suse Linux Pro 9.2, Mandrake Linux 10, Suns Java Desktop System og Novell Linux Desktop 9. En komplett liste over vertssystemene finnes på denne siden, mens aktuelle gjesteoperativsystemer er listet på denne siden.

Prisen på VMware Workstation 5 er 189 dollar for en nedlastbar utgave og 199 dollar for programvaren levert i en eske. En 30-dagers testutgave kan lastes ned fra denne siden.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.